Uutiset

Yleinen

Snellman korvasi öljyn biokaasulla

Snellman

Snellmanin lihanjalostustehdas Pietarsaaressa on siirtynyt täysin öljyttömään lämmitykseen ja höyryntuotantoon. Lämmitys ja vesihöyryn tuotanto tapahtuu Jepuan biokaasulaitokselta tulevalla biokaasulla.

Snellmanin Lihanjalostus on ainoa biokaasua käyttävä elintarviketehdas Suomessa. Luonnollisuus ja pyrkimys antaa ihmisille mahdollisuus parempaan ovat Snellmanin toiminnassa kantavia peruselementtejä ja päätös siirtyä biokaasuun on jälleen askel eteenpäin valitsemallamme tiellä. 

Oy Snellman Ab osti 22,5 %:n osuuden Jeppo Biogas Ab:n osakekannasta keväällä 2013. Investointi vähentää Snellmanin Lihanjalostuksen hiilidioksidipäästöjä noin 3000 tonnilla / vuosi kun 1 milj. kiloa öljyä korvataan biokaasulla. Biokaasu saadaan muuntamalla Snellmanin Lihanjalostuksen toimittama liete puhtaaksi metaanikaasuksi biokaasulaitoksella.  

Biokaasuun siirtyminen on jatkoa Snellmanin ympäristövastuulliselle toiminnalle. Jo vuonna 2007 ja 2009 Snellmanin Lihanjalostus otti käyttöön lämpöpumput, joiden avulla pystytään ottamaan talteen ja hyödyntämään kylmäjärjestelmän lämpökaasuista syntyvä hukkalämpö. Lämpöpumppujen käyttöönotto vähensi öljyn tarvetta 800 tonnilla / vuosi.

TP

Lue seuraavaksi