Uutiset

Yleinen

Slovakiasta taitavin Valtra-kuljettaja

Valtra järjesti maaliskuisena viikonloppuna traktorin taitoajokilpailujen finaalin, johin osallistuivat viime vuoden maakohtaisten osakilpailujen voittajakuskit. Taitavin traktorikuski oli tällä kertaa Radoslav Račák Slovakiasta, toiseksi sijoittui Latvian Tets Kalvis ja kolmanneksi Jean-Philippe Paraire Ranskasta.
Valtran Master Cup –taitoajokilipailun osakilpailuja pidettiin viime vuonna useissa Euroopan maissa Valtran Smart Tour -konekierroksen aikana. Taitavimmat kuskit Ranskasta, Tsekistä, Slovakiasta, Puolasta ja Latviasta osallistuivat viikonvaihteen loppukilpailuun, joka pidettiin Kemissä, Suomen Lapissa.
“En ole koskaan työskennellty tällaisissa olosuhteissa aikaisemmin; ajo lumella ja jäällä olivat minulle täysin uusi kokemus. En pystynyt harjoittelemaan tällaista kisaa varten, mutta lämmittelykierros ennen varsinaista kilpailua auttoi paljon. Keskityin sinä aikana kartoittamaan kaikki vaaralliset ja liukkaat paikat radalla”, hehkuttaa kisan voittaja Radoslav Račák.

Taitoajokilpailun voittaa nopein kuljettaja, joskin nopeus ei ole kriteeri sellaisenaan, koska ajo edellyttää vankkaa traktorin hallintaa. Jäisellä merellä oleva rata, liukas keli ja kaikkinensa arktiset olosuhteet asettavat omat haasteensa talvisen kilpailun osallistujille. Kuljettajalta vaaditaan hyvää ajotaitoa, tarkkuutta, harkintaa ja tarvittaessa myös riskin ottoa.

Valtra ja mukana olleet parnerit (FMG, Kesla, Nokian Renkaat, AGCO Power) tarjosivat kilpailun lisäksi finalisteille viimeisimmän konekalustonsa myös talviseen työharjoitteluun. Osallistujat saivat kokea traktorityöskentelyn toisenlaisissa olosuhteissa, kuin mihin ovat kotimaassaan tottuneet – juuri sellaiset, missä Valtra-traktorit suunnitellaan ja valmistetaan.
Kilpailijoilla oli myös mahdollisuus kokea ralliauton huumaa jääradalla oikea rallikuski kartturina.

”Ajo vuoden traktorilla T254:lla ja työsentely uudella SmartTouch –kyynärnojalla oli yllättävän helppoa. Kyllä teknologia on mennyt huimasti eteenpäin. Tämän jälkeen kyllä harkitsen vakavasti N174 Directin ostoa; siinä olisi uusi kyynärnoja ja metsävarustelu”, Račák päättää.

Valtra on panostanut kolmen viimeisen vuoden aikana Euroopan laajuiseen konekiertueeseen, nykyisin nimeltään Valtra Smart Tour. Jalkautumalla lähelle asiakkaita ja tarjoamalla heille mahdollisuus kokea Valtra-traktorin ominaisuudet käytännön töissä, on osoittautunut hyväksi tavaksi tutustuttaa loppuasiakkaat uuden sukupolven mallistoon ja sen mukanaan tuomaan huipputeknologiaan. Tänä vuonna tammikuusta marraskuuhun kestävä kiertue käy kaikkiaan neljässätoista maassa.

Lue seuraavaksi