Uutiset

Yleinen

Schäffer-teleskooppikuormain tehostaa maatilan toimintaa

Schäffer-teleskooppikuormaimella hoidetaan Yläneellä erittäin monipuoliset 80-päisen lypsykarjatilan ruokinta-, siivous- ja lastaustyöt. Tilan isäntä Timo Arvela on hyvin tyytyväinen Schäfferin helppokäyttöisyyteen ja voiman riittävyyteen.

Schäffer on kauttaaltaan erittäin jämerää tekoa ja se on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä. Esimerkiksi lujaa tekoa oleva kääntönivel on täysin huoltovapaa ja sille myönnetään kolmen vuoden tai 3 000 käyttötunnin takuu.

Schäfferin akselistot ovat erittäin kestäviä ja niillä on korkea vetoteho komponenttien korkean laadun ansiosta. Moottorivalmistaja Kubota on pienten dieselmoottoreiden edelläkävijä, mikä merkitsee puhtautta, taloudellisuutta ja helppoa huollettavuutta.

Schäfferin puomin liikkuvat osat on valmistettu Ferroform-materiaalista, joka ei kulu käytössä. Lisälaitelistalta löytyvät erilaiset kauhat ja talikot, lumilevyt, paalipihdit, jyrsimet, rehunjakovälineet, kaivukoneet, niittokoneet, säkkinostimet sekä pylväskairat. Näiden avulla kuormaimen käyttötuntimäärää saa kasvatettua huomattavasti ja työt saa tehtyä huomattavasti taloudellisemmin kuin esimerkiksi etukuormaintraktorilla. Arvela onkin ollut erittäin tyytyväinen Schäfferin polttoainekulutuksen pienuuteen ja aikaa myöten säästöjä tulee tätä kautta runsaasti.

Helppokäyttöisellä ja loogisella joystick-ohjaimella kuormaus ja muut työt sujuvat tehokkaasti ja turvallisesti. Arvela antaa huomattavasti kehuja Schäfferin ohjaamolle, joka on suunniteltu erittäin käyttäjäystävälliseksi. Tilava ohjaamo on hyvän eristyksen kautta todella hiljainen ja näkyvyys on myös ylöspäin mainio. Ohjaamon hallintalaitteet on sijoitettu loogisesti ja niiden nopea reagointi on tärkeää kiivasrytmisessä työskentelyssä

Schäfferin ketteryyden ansiosta kuormaimella sujuu moni työ, mikä kurottajalla tai etukuormaintraktorilla jäisi tekemättä. Sillä suoritetaan esimerkiksi karjan ruokinta ja kuivaus, lattioiden siivous, karsinoiden tyhjennys sekä rehulavojen siirto. Navetan ulkopuolella pienkuormaimella hoidetaan lämpökeskuksen hakekuormaus, sepelin levitys, lumen auraus sekä laakasiilojen putsaus.

Schäffer 3560T -teleskooppikuormain

Moottori:                                           Kubota 4-sylinterinen

Moottorin teho:                                 44 kW/60 hv

Työpaino turvakehikko/ohjaamo:  3 700 kg  / 3 900 kg

Renkaat:                                              Vakio 15.0/55 – 17 AS

Sisäkääntösäde:                                 1 230 mm

Kaatokuorma:                                    800 kg–1 700 kg

Nostokorkeus:                                    3 850 mm

Korkeus turvakehikko/ohjaamo:    2 270 mm / 2 230 mm


Lue seuraavaksi