Uutiset

Yleinen

Sampo Rosenlew hybridipuimuri – Agritechnica 2019

Sampo Rosenlew hybridipuimuri
Sampo Rosenlew hybridipuimuri, rumpukuva

Sampo Rosenlew yllätti luultavasti monet (ainakin kuvassa keskellä olevan?), kun se esitteli kohlimettoman hybridipuimurin C22:n. Porissa on laskettu, että perinteisten pienten kohlinkoneiden markkina on supistuva. Kohlimien tilalla on kaksi rumpua, joilla vielä puidaan satoa rummun loppuun saakka. Rumpujen alla on viettolevy, jonka päälle ohjataan myös rajaiset. Puimuria on testattu ja puintitulos tonneja tunnissa on huomattavasti enemmän kuin perinteisellä kohlinkoneella. Sampo Rosenlewillä on laskettu, että 2021 tuote olisi valmis tuotantoon.
www.sampo-rosenlew.fi

Nokian Tyres Intuitu-palvelu

Nokian Tyresin osastolla esiteltiin Nokian Intuitu-palvelua. Asiakas tilaa palvelun ja hänelle toimitettaviin yksilöllisellä tuotantonumerolla kirjattuihin renkaisiin kiinnitetään anturit. Asiakas ottaa puhelimellaan yhteyden antureihin, jonka jälkeen anturit syöttävät tietoa puhelimeen ja sitä kautta pilvipalveluun. Asiakas voi antaa myös tehtaalle oikeuden seurata palvelun kautta renkaita. Renkaan yksilöllisen tuotantonumeroinnin perusteella päästään käsiksi tarvittaessa renkaan valmistustietoihin ja antureiden avulla kerätään tietoa renkaiden paineista ja lämpötiloista käytön aikana. Rengastuksena yläkuvassa ovat uudet Nokian Tracktor Kingit. www.nokiantyres.fi

ScherGain

Mielenkiintoinen helpotus puimurin tappioiden selvittämiseen on ScherGain. Laatikossa on paristo ja kauko-ohjaimen vastaanotin. Kun puidessa kauko-ohjaimesta vapautetaan sähkömagneetit, laatikko putoaa maahan ja kerää ylikulkevan puimurin takaa peltoon putoavan tavaran laatikkoon. Laatikosta laskenta on kätevä tehdä.

Lue seuraavaksi