Uutiset

Yleinen

Sähköistetty perävaunu – Agritechnica 2019

Jollei pyörä vedä, niin silloin se jarruttaa ja etenkin niissä pyörissä pitäisi olla veto, joissa on massaa päällä. John Deeren osastolle oli kiikutettu kultamitali. Ansiot liittyvät sähköön ja perävaunun pyörien napamoottoreihin, joilla vaunua liikutetaan samaa tahtia kuin traktoria. Tämän ratkaisun realisointiin menee toki vuosia, kun laajamittainen traktorin liikuttaminen sähköllä ei tule ihan heti kyseeseen, kun se ei autopuolellakaan helppoa saatikka halpaa ole. Energiakulutuksen on laskettu laskevan olevan 25 % pienempi, kun vaunu myös edesauttaa koko yhdistelmän liikkumista antureiden antaman tiedon mukaan samaa tahtia kuin yhdistelmä liikkuu. Lähes vastaavaan päästään toki hydrauliikallakin.

Kun erilaisia haroja valmistetaan, niin yhtenä ongelmana on jousipiikkien väsyminen ja vääntyminen vähitellen. Näitä oli useilla osastoilla, mutta vaijerin ja sen päässä olevan jousen avulla päästään pitkäikäisempään ratkaisuun. Kuvassa Esimerkkinä on Treffler Maschinenbaun hara, jossa jouset olivat piikissä kiinni. Muutamassa muussa harassa jousi oli vaijerin toisessa päässä.

Kuvassa Esimerkkinä on Treffler Maschinenbaun hara, jossa jouset olivat piikissä kiinni. Muutamassa muussa harassa jousi oli vaijerin toisessa päässä.

Lue seuraavaksi