Uutiset

Yleinen

Säätötuli kisatunnelmissa

Ilmalämpöä puhallettiin Mepun ja Säätötulen yhteistyönä rakentamasta kontista 1200 neliön ja noin 7000 kuution telttaan ja tavoitteena oli pitää teltan lämpötila noin 14 asteessa, jotta ulkovaatteissa sisääntuleville ei kuitenkaan tullut heti hiki. Kontin 300 kilowatin lämpöyksikössä olisi tehoa riittänyt, vaikka pakkasta olisi ollut enemmänkin. Telttaan puhallettiin noin 54 asteista ilmaa, kun yleisön liikkuessa teltan liepeet olivat jatkuvasti raollaan.

– Lämmön tuottaminen tapahtumatelttaan ei ole pääliiketoimintaamme. Tämä on kuitenkin yksi osoitus siitä, millaisiin tarkoituksiin lämpökonttia voi käyttää, kertoo Petri Piipari Säätötulelta. Käyttöönotto on nopeaa; lämpökontti tuodaan kuorma-autolla paikalle, kytketään ilmakanavat telttaan, liitetään kontti sähköverkkoon, lisätään pelletit ja laitetaan tulet. Laitevuokraajien valikoimiin lämmöntuottolaitteet sopisivat erittäin hyvin, ja samalla kun vuokrataan teltta, olisi kätevää tarjota myös ekolämpöä telttaan, Petri pohtii.

– Viime vuonna olimme täällä ensimmäisen kerran ja nyt meitä pyydettiin mukaan toistamiseen, joten tapahtumajärjestäjät lienevät tyytyväisiä. Tuotteemme on kuitenkin kunnossa. Ekologinen energia kiinnostaa ja kun meillä oli esittelykontti vapaana, niin tällainenkin toiminta toki sopii välitöiksi, Petri esittelee. Muiltakin tapahtumajärjestäjiltä on tullut kyselyitä lämmöntuottamisesta.

Lue seuraavaksi