Uutiset

Yleinen

S ja A Velling ky kerää hiekoitussepelit ja roskat Starkin harjoilla

KAH 2000 Light -harjakauha varustettuna S-mallin 900 mm harjalamelleilla on kustannustehokas ratkaisu, kun harjataan isoja alueita. Isojen lamellien ansiosta myös lamellien vaihtoväli on pidempi.

S ja A Velling Ky on perheyritys, jonka toiminnan aloitti Seppo Velling vuonna 1977 toiminimellä. Vuonna 1988 yhtiömuoto muuttui kommandiittiyhtiöksi. Tänä päivänä yritystä vetävät Vellingin pojat Vesa ja Hannu. Toiminta alkoi yhdellä kaivukoneella, josta kalusto on kasvanut käsittämään 15 erilaista työ- ja kaivukonetta sekä kolme kuorma-autoa. Työntekijöitä yritys työllistää viisi oman väen lisäksi.

Yrityksen päätoimiala on maarakennus, jota toteutetaan sekä urakointina, että konevuokrauksena. Lisäksi yritys toimittaa maa- ja kiviaineksia, sekä suorittaa koneiden kuljetuksia ja maanparannuskalkituksia. S ja A Velling Ky:n toimitilat sijaitsevat Kaarinassa ja toimialueena on pääasiassa Turun seutu. Asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, rakennusliikkeet, huoltoyhtiöt, asuntoyhtiöt sekä yksityishenkilöt.

 

Stark KAH 2000 Light -kauhaharja

Teiden, piha-alueiden ja kiinteistöjen talvikunnossa- ja puhtaanapitotyöt ovat kuuluneet kiinteästi S ja A Velling Ky:n toimenkuvaan alusta alkaen. Täksi kevääksi hankittu Stark KAH 2000 Light -kauhaharja Wille 855C:n keulassa samoin kuin AH 2500 S -avoharja ovat olleet kovassa käytössä. Harjaustöitä on tehty kaupungille, taloyhtiöille ja teollisuuskiinteistöille muutaman viikon ajan. Stark-harjat S ja A Velling on hankkinut Turun Konekeskukselta. Tälle keväälle hankittu, kahden metrin työleveydellä oleva KAH 2000 Light -kauhaharja on tietyllä tapaa ”prototyyppi”, sillä Light-versiossa normaalisti olevat 700 mm harjat on korvattu S-mallin 900 mm harjalamelleilla. Lisäksi harja on varustettu kastelujärjestelmällä ja hydraulisella sivuharjalla. Stark KAH 2000 Light -kauhaharjan vesisäiliön tilavuus on 255 litraa ja roskasäiliön 860 litraa. Painoa laitteella on 720 kg ilman lisävarusteita.

Stark-kauhaharjojen voidaan sanoa olevan suunniteltuja puhdistustöihin, joissa harjalta vaaditaan suurta puhdistustehoa ja kestävyyttä. Kauhaharjalla voi etuperin ajaen kerätä helposti suuriakin kappaleita, kuten laudanpätkiä, kivilohkareita, muovin palasia yms., mutta hiljaa peruuttaen saadaan viimeistelty harjaustulos, kun saadaan kerättyä tarkasti hienoimmatkin ainekset.

www.lametal.fi

www.velling.fi

Miika Nyrö

 

 

 

 

Lue seuraavaksi