Uutiset

Yleinen

RMH ja Pronar SR-Harvestingin myynnissä

SR-Harvesting on tullut melkoisella rytinällä metsästä maatalouteen, kun perinteinen metsäkoneyritys otti hoitaakseen Valpartsin eli Valmettien ja Valtrojen kierrätysosapalvelun. Kierrätysosapalvelu toimii AGCO Suomen varaosatiskien kautta, mutta myös Virroilta suoraan. Maatalouspuolelle tulivat ensin RMH-seosrehuvaunut ja nyt Pronarin kaikki laitteet.

SR-Harvestingilla on toimipisteet Virroilla ja Jyväskylässä, jotka ovat molemmat keskeisillä paikoilla, jos tarkastellaan metsää Suomessa. Kun uudet edustukset tulivat maatalouspuolelle, tilanne on sama.

– Tarvittaessa huoltoauto saadaan liikkeelle nopeasti kummasta tahansa toimipisteestä. Huolto ja varaosat ovat ne keskeiset yksityiskohdat, jotka ratkaisevat, miten liiketoiminta kasvaa. Jos asiakkaat ovat tyytyväisiä varaosatoimituksiin ja huoltoon, liikesuhde jatkuu. Toimimaton varaosapalvelu näkyy nopeasti sosiaalisessa mediassa ja tieto liikkuu asiakkaalta toiselle muutenkin, Matti Pesonen SR-Harvestingilta toteaa. Matti jatkaa, että itsekin olen maatalousyrittäjä ja jos sesonkina ei varaosahuolto toimi, vaihtuu merkki nopeasti. Kyseiset merkit ovat sitten vaihtokonerivistössä kauppojen pihoilla. 

– Olimme koneiden kanssa Ylivieskassa nurmipäivillä ja vastaanotto oli hyvä. Asiakkaita kiinnostavat varmatoimiset, mutta hinnaltaan kilpailukykyiset tuotteet, Matti muistuttaa.

RMH:n seosrehuvaunun merkittävä etu on sen rakenne ja esimerkiksi kyky purkaa paaleja ja sekoittaa rehua. Rummut ovat lähellä toisiaan, jolloin paali ei jää pomppimaan rumpujen päälle. Nopea ja tehokas sekoitus taas säästää aikaa ja energiaa. RMH:n valikoima on laaja.

RMH on laatumerkki ja Suomeen sitä on tuotu myös muiden maahantuojien väreissä. Aina ei seosrehulaitetta edes asiakas tunnista RMH:ksi, kun hän lähtee hakemaan kulutusosia.

– Uutuustuotteitamme ovat Pronarin kamppeet ja ensimmäiset laitteet on jo myyty. Pronar on luotettava tuote, jossa on toki otettu oppia muiden tekemisistä ja rakenteet on toteutettu edullisemmin. Pronarin niittolaitteessa on esimerkiksi tunnetun italialaisen Comerin kulmavaihde ja Pronarin oma teräpalkki, Matti esittelee.

Pronarin niittolaitteet ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ja toimivia. Ne ovat tärkeitä ominaisuuksia niille, jotka työtä tekevät paljon.

– Tarkoituksenamme on tarjota laitteita kilpailukykyiseen hintaan. Pronarin perhosta esimerkiksi myydään nyt vajaaseen 20 tuhanteen ja vero päälle, Matti toteaa

Aika harvassa suomalaisessa traktorissa on varauduttu etutyöhön etunostolaitteella saatikka etuvoimanotolla. Meillä on siihenkin merkkikohtaiset lääkkeet ja koko paketti saadaan vaikka samaan rahoituskokonaisuuteen.

Esittelyt jatkuvat

KoneAgria- näyttelyssä ovat esillä niittovehkeet ja perävaunut. Siellä ilmestyy myös tuotekuvasto, jossa on tarjolla kohtuuhintaan koko Pronarin valikoima; perävaunut, lavetit, lumiaurat, rehuleikkurit ja oikeastaan kaikki muukin paitsi ehkä kolmikaatokipilliset perävaunut, mutta niitäkin saadaan Suomeen, jos on asiakkailla kiinnostusta, Matti lupaa. Kannattaa siis poiketa osastollamme, Matti kehottaa.

Samalla kun lisätään valikoimaa, panostetaan myös varaosiin ja SR-Harvestingilla on jo entuudestaan varaosapalvelu ja kaverit puhelimen päässä muutenkin.

– Meillä on jo kattava valikoima RMH:n varaosia ja ensi kaudeksi täydentyy Pronarin osavarasto, Matti lupaa.

Panostetaan esittelyyn

– Meidän yksi etu on oma kokemus laitteista, kun niitä päästään kokeilemaan ja esittelemään omalla tilalla ja naapureissa. Toisaalta kiinnostuneille on valmius esitellä myös vaikka seosrehuvaunua asiakkaan omalla tilalla, Matti lupaa. Tällöin nähdään miten kone toimii ja voidaan vertailla laitteita. Toki laitteet pitää desinfioida tilaa vaihdettaessa, mutta se on pieni vaiva verrattuna siihen, että asiakas ostaisi tuotteen esitteestä.

Lue seuraavaksi