Uutiset

Yleinen

RealMachinery vie konekaupan uudelle tasolle

RealMachinery RealPark

Tammikuun puolivälissä tapahtuu maamme maarakennuskonealalla merkittävä kehitysaskel, kun RealMachinery Oy muuttaa uusiin toimitiloihin Lempäälän RealParkiin aivan Helsinki–Tampere-moottoritien varteen. Uudet avarat sekä valoisat tilat on jo ensimmäisistä suunnitelmista lähtien laadittu konekaupan sekä raskaan logistiikan ehdoilla. RealParkin sijainti, rakentamisprosessien nopeus sekä tarkan konseptoinnin mahdollistama joustavuus tekevätkin uudesta yrityskeskuksesta erittäin houkuttelevan vaihtoehdon hyvinkin monentyyppisille liiketoimintaratkaisuille.

RealMachinery henkilökunta

Maarakennuskaupan sekä vuokrauksen ammattilainen RealMachinery Oy  on haastavista markkinatilanteista huolimatta onnistunut omassa toiminnassaan mainiosti, mistä osoituksena toimii vuosittain miltei 50 prosenttia kasvanut liikevaihto. ”Yrityksemme kivijalkoina toimivat Doosan- sekä Bobcat-tuotteet ja uutena edustuksena meille tullut Hammin maantiivistyskalusto on nopeasti löytänyt asiakaskuntansa. Valikoimaamme täydentävät loistavasti myös Kinshoferin Nox-pyörittäjät, Demarecin tuoteperhe, Mecalac-kuormaajat sekä RF Systemin lisälaitteet”, kertoo RealMachineryn toimitusjohtaja Mika Kähäri (vas). Kaupankäynnistä vastaavat myös Tuomo Tuukkanen, Jukka Vartola sekä Vesa Hietala.

RealMachinery korjaamo

Muutto raskaan puolen konepalvelujen ehdoilla suunniteltuihin 4 000 neliön tiloihin tuo RealMachinerylle runsaasti uusia mahdollisuuksia palvelujensa kehittämiseen. ”Nykyaikaiset tilat nostavat jälkimarkkinointipalvelumme uudelle tasolle ja esimerkiksi huoltotoiminnot voidaan suorittaa omissa läpiajettavissa korkeissa halleissa, jotka on varusteltu uusimmalla alan teknologialla. Varaosapalvelut saavat myös lisätilaa, mikä mahdollistaa suurempien osavarastojen lisäksi esimerkiksi työkalujen ottamisen myyntivalikoimaan. Töiden tehokkuus varmistetaan omilla osastoilla, sillä niin hitsauksille, maalaustöille kuin pesutehtäville on omat erilliset osastonsa”, kertoo Kähäri. Keväällä avataan myös avarat koeajokentät, joissa asiakkaalla on mahdollisuus tutustua RealMachineryn konevalikoimaan aidoissa olosuhteissa.

RealMachinery RealPark varaosa

Palvelujen korkea taso on varmistettu henkilökunnan määrää lisäämällä ja nyt korjaamopuolella työskentelee työnjohdon lisäksi 15 mekaanikkoa. ”Asiakastoiveiden kautta myös huollon aukioloaikoja on lisätty. Huoltomme palvelee arkisin aina iltakymmeneen saakka ja varaosapuoli on avoinna kello 18 saakka. Palvelua saa myös lauantaisin iltapäivään saakka, mikä on monelle asiakkaalle hyvin tärkeää. Uudistusten jälkeen voimme ylpeydellä todeta, että RealMachinery on todellinen täyden palvelun monimerkkinen konetalo”, tiivistää Kähäri.

RealPark

RealPark on kaikkiaan noin 17 hehtaarin alue aivan IdeaParkin lähituntumassa ja jo nyt tarjolla on 13,5 hehtaaria esirakennettua tonttialuetta, jotka ovat infransa puolesta täysin rakennusvalmiita. Yleensä tämänlaajuisten projektien valmistuminen vie maassamme useita vuosia rahoitusten, ympäristölupien ja muun byrokratian kanssa, mutta RealPark on tässä suhteessa piristävä poikkeus. Prosessi pyörähti käyntiin vuonna 2013 UM Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttilan toimesta ja aikaansaava mies laittoi nopeasti rattaat pyörimään. Pohjatyöt suoritettiin ripeästi ja samalla tehtiin päätös, että UM Yhtiöiden tytäryhtiö RealMachinery lähtee alueelle maarakennuskonepuolen lippulaivaksi.

RealMachinery RealPark

RealParkin ensimmäinen toimitila saatiin nopeasti täyteen, sillä RealMachineryn lisäksi tiloissa tulevat palvelemaan myös Kinshofer Finland, maanmittausalan tuotteita valmistava Leica sekä koneohjaus- ja työmaan paikannusratkaisujen asiantuntija Scanlaser. UM Yhtiöt Oy:n reippaaseen tapaan jatkoa seuraa hyvin nopeasti ja seuraavan, kooltaan 3300 neliön hallin rakennustyöt lähtevät käyntiin huhtikuussa ja liiketiloihin on tulossa esimerkiksi Maspart Finlandin kivijalkamyymälä. UM Yhtiöiden markkinointipäällikkö Heska Korhonen kertoo alueen sijainnin, rakennusvalmiuden sekä joustavien rakentamismahdollisuuksien herättäneen runsaasti kiinnostusta erityisesti logistiikka- sekä energia-alan yrityksissä.

RealMachinery vaihtokoneeet

Mikko Uusi-Marttilalla sekä Heska Korhosella on selkeät visiot RealParkin tulevaisuudesta. ”Kymmenen vuoden kuluttua Lempäälässä on dynaaminen liikealue, joka toimii niin konekaupan, teknisen kaupan, logistiikka-alan kuin energia- ja tietotekniikka-alojen palvelukeskittymänä. RealPark tulee myös liittymään oleellisena osana Tampereen alueen kasvuprosessiin, johon kuuluu oleellisesti esimerkiksi Pirkkalan lentokentän kehitystyö. Nyt onkin oikea aika ottaa yhteyttä RealParkiin, sillä ensimmäisten ankkuritoimijoiden toiveet ja vaatimukset pystytään joustavuutemme ansiosta täyttämään erittäin tarkoin”, päättävät Uusi-Marttila ja Korhonen.

Lue seuraavaksi