Uutiset

Yleinen

Ratemex Oy – hydraulinen määräsäätö

”Tarve hydrauliseen määräsäätöön tuli kentältä. Elektroniikka ei aina toimi suolan kanssa sujuvasti yhteen ja Kuopion Destialta toivottiinkin hydraulista määräsäätöä sirotteluautomaattiin. He olivat siellä itse muuttaneet elektronisia hydraulisiksi. Kokemuksemme on osoittanut, että hydrauliikalla päästään aivan tarkkoihin levitystuloksiin”, aloittaa Seppo Honkanen Ratemex Oy:n myynnistä.

Liian vähäinen määrä ei estä liukkautta tarpeeksi ja optimiarvot ylittävät määrät tulevat paitsi kalliiksi myös kuormittavat luontoa liikaa, joten tarkka määräsäätö on sirotteluautomaatin ehdoton vaatimus. ”Hituvirralla ei kauaa suolan kanssa laitteita tarkasti ohjata”.

Liuosta sopii mukaan 2000 litraa ja tarpeen mukaan tilavuutta voidaan kasvattaa vielä 1000 litraa. Kuiva-ainetilavuus on 5500 litraa ja laite painaa tyhjänä 3200 kiloa. Sekä lautaslevittimen että suutinpalkin työleveys on maksimissaan kahdeksan metriä. Suojapeite on kätevästi hydraulitoiminen.

Vaunussa on kolakuljetin, joka kulkee kiintoainesäiliössä koteloituna. Kuljetin tekee matomaista liikettä ja estää näin holvaamisen.

Lisätietoja: www.anttiranta.com

Lue seuraavaksi