Uutiset

Yleinen

Räjäytä kierrettävät esteet pois

Räjäytyspaikka oli 54 tien varressa Kärkölässä, Järvelästä hieman Riihimäelle päin.
Padasjoen Louhinta Oy:n ylipanostajan Ari Rajalan työmaat sijaitsevat Lahden seudulla, Päijät-Hämeessä 4 tien molemmin puolin. Osa työmaista on rakennustyömaita, joissa räjäytetään kalliota pois. Osa on louhintatyömaita, jossa irrotetaan isompia määriä kalliota. Yksittäisten tai kiviryhmien räjäytystä tehdään pakettiautolla vedettävän Atlas Copcon kompressorivaunun ja käsiporan kanssa.

Vuosia sitten raivauksen yhteydessä kerätyt kivet oli kasattu paikkaan, jossa oli isoja kiviä maan allakin ja ne paljastettiin samalla kerralla. Aiemmin kasalle nostettujen kivien välissä kasvoi jo runsaasti pajua. Pajut olivat pitkällä pellon päällä. Ne oli siivottu pois edellisenä kesänä. Kivet oli kasasta paljastettu syksyllä, kun vilja oli puitu.

Esteet haittaavat joka vaiheessa

Miksi tämä juttu julkaistaan nyt? Juttu on ollut julkaisulistalla jo muutaman kerran, mutta se on jätetty syrjään odot­tamaan sopivaa hetkeä. Tavoitteena on nyt muistuttaa siitä, että toukotöiden jälkeen on koettu vuoden ensimmäinen harmitus, kun on kierretty pellolla olevia esteitä. Toinen harmitus tulee, kun tehdään kasvinsuojeluruiskutuksia, jolloin yleensä jää myös ruiskuttamattomia paikkoja. Kolmas harmitus tulee, kun puidaan. Kun estettä kierretään, eteensä tallataan hieman kasvustoa. Sama harmitus esteestä seuraa vuosi vuodelta, jollei estettä poisteta.

Voidaan toki pohtia, vastaako esteen poisto tarkoitustaan taloudellisesti lyhyellä jänteellä. Kun vuosi toisensa jälkeen ajetaan milloin lähempää ja milloin kauempaa estettä viistäen, on vuosien kuluessa kiviin osunut monesti aura, äkeen piikki, kylvökoneen vannas, traktorin peili tai kasvinsuojeluruiskun puomi, ja jokaiseen on tullut jokin vaurio. Mahdollisesti joskus työ on keskeytynyt vaurion vuoksi. Polttoainetta esteen vuoksi kuluu joka vuosi turhaan.

Mieluummin heti esteiden kimppuun

Joka vuosi kierretään samoja esteitä, jotka haittaavat peltotöitä vieden aikaa. Samalla kun estettä kierretään, tallataan peltoa turhaan kapeimmasta paikkaa.

Jos jokin este on mielessä tai tarkoitus poistaa, se kannattaa poistaa mahdollisimman nopeasti. Kivet voidaan myös haudata syvemmälle maahan, jos pohjamaa on suht´ kivetöntä, eikä lopputulos ole vielä huonompi kuin lähtötilanne. Näin suoran ajolinjan ja ilman karikkoa olevan pellon hyöty on tulevina vuosina mahdollisimman suuri. Ja kuten kyseisellä pellolla, työ voidaan vastedes hoitaa 54 tien ojanreunaa mukaellen.

Sama on pellon salaojituksen tai valtaojien ojituksen kanssa. Kun työtä haittaava este kerran poistetaan, kyseinen alue on puhdistettu ja työ sujuu vastedes helposti.

Lue seuraavaksi