Uutiset

Yleinen

Raivausjyrsimellä töitä uusilla että vanhoilla alueilla

”Tässä T171:ssä on 180 hevosvoimaa ja kaikkia tarvitaan, sillä jyrsin ottaa melkoisesti tehoa. Polttoainettakin palaa tässä työssä 25-30 litraa tunnissa ajonopeuden vaihdellessa puolesta kahteen kilometriin tunnissa. Tällainen tuotannossa oleva turvealue on erityisen raskasta jyrsittävää. Metsästä tehtävä uudisraivaus on huomattavasti kevyempää jyrsittävää, vaikka äkkiä ajattelisi toisin.”
”Tämä jyrsin painaa lähes kolme tonnia. Suuren massan ansiosta se jaksaa mennä hyvin eikä ala pomppimaan. Meillä on myös toinen, Suokoneen valmistama jyrsin, mutta se painaa vain kolmanneksen tämän painosta ja soveltuu siksi huonommin raskaisiin kohteisiin.”
”T170:ssä on taakseajolaitteet ja sillä ajetaan yleensä jyrsimen kanssa. Uuden alueen teossa on enemmän hyötyä taakseajolaitteista, mutta vanhojen jyrsintä tehdään eteenpäin ajaen ja homma toimii tälläkin.”
”Uudisraivuilla tulee vastaan joskus jopa tukkipuita, joita ei syystä tai toisesta ole poistettu. Se ei ole ongelma, sillä tällä ne menevät nätisti nurin”, kertoo Kousa.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi