Uutiset

Yleinen

PowerForest Oy:lla Himangalla metsätyönäytös – kevyempään suuntaan

Ruotsalainen Vimek AB on allekirjoittanut sopimuksen PowerForest Oy:n kanssa Vimek-metsäkoneiden myynnistä, markkinoinnista ja huollosta Suomessa. Vimekin laitteet ovat kevyemmän luokan harvennuskalustoa. Tarjolla on myös energiapuun korjuuyksiköitä. Näiden tuotteiden Suomen ensiesittely järjestetään 16 – 17. huhtikuuta Pohjanmaalla, Himangalla.

– PowerForestin tuotevalikoimaa Vimekin tuotteet täydentävät sopivasti kertoo toimitusjohtaja Atso Viitanen.

Vimekit esillä

Metsätyönäytöksessä oli nähtävillä neljä Vimekin työlaitetta; harvesteri, kevyt kuormatraktori, kuormatraktori ja BioCombi, yhdistelmäkone, jolla voidaan kaataa ja kuljettaa energiapuut. Varsinkin Vimekin tuotteet herättivät mielenkiintoa, kun niiden kanssa metsää voidaan hoitaa ajourattomasti. Koneen leveys kun on vain 1,8 metriä ja kone sopii siis normaalista puuvälistä harvennuksillakin.

Vimekin metsäkoneet ovat hieman pienempää kaliiperiä. Moottoriteho on harvesterissa 44 kW ja kuormatraktorissa ja BioCombissa 18 kW, mutta kun vastaavasti omapaino harvesterissa harvesteripään kanssa on 4100 kiloa, ei tehoja tarvita ylimäärin. Kuormatraktorissa omapaino on 2960 kiloa ja kyytiin on lupa ottaa 3000 kiloa ja kun BioCombissa vastaavat arvot ovat 3300 ja 3000 kiloa, tulee koneista jo mielenkiintoisia.

– Kun polttoaineenkulutus on noin 3-3,5 litraa tunnissa 18 kW moottorilla, tulee muuttuvia kuluja töissä siltä osin vähän, Mika Salmi muistuttaa. Mika on esittelemässä PowerForestilla vuokratyövoimana.

Arbron sykkeellä

Metsätyönäytöksessä olivat nähtävillä myös Arbro sykeharvesteri, jonka tuoteoikeudet on PowerForestilla.

– Sen kehittämistä ja markkinointia jatkamme aktiivisesti, etenkin kun Arbro 400S täydentää jo entuudestaan kattavaa valikoimaamme, Atso kertoo.

Markkinarako on pienemmän kokoluokan urakointikalustoa etsiville ja kasvavassa isäntälinjan hankintapuun hakkuuhalussa. Kuormaimissa PowerForest panostaa ja keskittyy vain Cranabiin.

Lue seuraavaksi