Uutiset

Yleinen

Pöttingerin peltopäivillä

Pöttinger on perheyhtiö ja sen johdossa ovat veljekset Klaus ja Heinz Pöttinger. Yrityksen yhtenä periaatteena on järjestää tutustumisia ja koulutusta. Pöttingerin tehtailla käy noin 8000 vierailijaa vuodessa. Paljon käy myös asiakkaita tutustumassa tehtaaseen ja siihen, miten Pöttingerin tuotteita valmistetaan. Nyt elokuun lopussa olivat vuorossa peltopäivät ja kahden vierailupäivän aikana käy tehtaalla vajaa 1500 vierailijaa.

Nykyään Pöttingerin tuotevalikoima kattaa rehunkorjuun eri vaiheet, maanmuokkauksen ja kylvön laajalla valikoimalla erilaisia ja erikokoisia työlaitteita. Työkoneita Pöttinger valmistaa yhteensä 20 000 kpl vuosittain.

Noukinvaunut merkittävässä osassa

Yksi merkittävä käännekohta Pöttingerin historiassa oli kun vuonna 1997 esiteltiin ensimmäinen Jumbo –noukinvaunu. Pöttinger valikoimiin kuuluu 52 noukinvaunua ja Pöttinger valmisti viime vuonna noin 1600 noukinvaunua, mikä tarkoittaa reilua puolta maailman kokonaisvaunumäärästä. Pöttingerin osuus Euroopan myydyistä noukinvaunuista on hieman vajaa 70 %.

Saksan markkina on yksi kilpailluimmista Euroopassa ja Pöttinger on vahva etenkin Saksassa, mutta myös muissa Keski-Euroopan maissa, joissa etenkin paljon koneita käyttävät, suuret tilat ja urakoitsijat, arvostavat Pöttingerin toimintavarmuutta.

Pinta yhtä tärkeä kuin rakenne

Kun asiakas ostaa laatutuotteen joka kestää, sen pitää myös näyttää hyvältä. Vuonna 1996 valmistui jälkikäsittely- ja maalaamorakennus, jossa osat puhdistetaan hiekkapuhaltamalla, puhdistetaan yhdeksään kertaan kylvyissä ja pohjakäsitellään. Pinta maalataan pulverimaalaamalla, jolloin työlaitteen pinta on samanlainen kuin autoissa. Tarkoitushan on, että laite näyttää hyvältä ja että sillä on myös korkea jälleenmyyntiarvo.

Tuotekehitystä omin voimin

Vuonna 2004 Pöttinger rakensi oman tuotekehityskeskuksen, TIZ:n, jossa omia tuotteita kehitetään systemaattisesti. Tuotekehityskeskuksen yksi tärkeä päämäärä on saada tuotteet kestämään. Kehitettäessä uusia tuotteita ne testataan käytössä, mutta merkittävää on myös kestävyystestaus, jota tehdään omassa laboratoriossa suunnitteluvaiheesta lähtien.

Tuotekehityslaboratoriossa testaan myös laitteiden sääolosuhteiden kestävyyttä. Sähkölaitteet altistetaan -70 – +280 asteen lämpövaihteluille ja kosteusvaihteluille. Laboratoriossa testaan myös vaihteistot ja pintakäsittelyn kestävyyttä. Pöttinger TIZ tuotekehityskeskusta käyttävät rasitustesteissä mm. lentokoneteollisuuden eri valmistajat.

www.konefarmi.fi
www.poettinger.com

Lue koko juttu oheisesta pdf-tiedostosta:

Lue seuraavaksi