Uutiset

Yleinen

Ponsselta valmistui 12 000. metsäkone

Ponssen Vieremän tehtaalla luovutettiin tiistaina 21. helmikuuta asiakkaalle 12 000. PONSSE-metsäkone.  PONSSE ScorpionKingin vastaanotti ranskalainen perheyritys Sarl NC Bois, Trémillystä.

“Olemme tehneet NC Boisin kanssa yhteistyötä kymmenen vuoden ajan ja olen todella iloinen, että saamme juhlistaa 12 000. metsäkonetta juuri ranskalaisen asiakkaan kanssa. Viime vuosi oli meille kautta aikojen paras toimintavuosi Ranskassa ja markkinaosuutemme on kehittynyt Ranskassa positiivisesti. Virstanpylväs on meille myös kotimaisena yhtiönä hieno aloitus Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen”, kertoo Ponssen myynti- ja markkinointijohtaja Jarmo Vidgrén.

Parhaillaan Etelä-Ranskan Labouheyressä on rakenteilla uusi PONSSE-huoltopalvelukeskus, jonka avajaisia vietetään keväällä. Palvelukeskus on osa tämän vuoden laajoja investointeja palveluverkostoon ja tuotantotilojen kehittämiseen ja laajentamiseen. Uudet huoltopalvelukeskukset valmistuvat tänä vuonna Ponssen UK:n, Uruguayn ja Ranskan tytäryhtiöissä.

Ponssella on Ranskassa kolme omaa huoltopalvelukeskusta ja sopimushuoltajia. Tytäryhtiö Ponssé S.A.S. on vastannut Ponssen Ranskan toiminnoista vuodesta 1996 alkaen.

Perheyrittäjyys voimavarana

12 000. PONSSE-metsäkoneen tänään Vieremällä vastaanottanut Sarl NC Bois on kahden veljeksen Nicolas ja Mickael Cunyn perustama puunkorjuuyritys. Yritys aloitti toimintansa vuonna 2007 käytetyllä PONSSE HS16 -harvesterilla. Vuonna 2008 veljesten isä Claude Cuny tuli mukaan yritystoimintaan ja seuraavana vuonna yrityksen toimintaan liittyi kolmas veli, Billy Cuny. Vuosittain Sarl NC Bois korjaa ja ostaa puuta 50 000 m³ yli  kahden miljoonan euron liikevaihdolla. ”Perheyrittäjyys on meille tärkeä voimavara”, Nicolas ja Michael Cuny kertovat.

Yrityksen voidaan sanoa olevan konehankinnoissaan myös uranuurtaja Ranskassa. Vuonna 2009 yritys hankki Ranskan ensimmäisen kahdeksanpyöräisen Ergon ja vuonna 2014 hankittu PONSSE ScorpionKing -harvesteri oli Ranskan ensimmäisiä. NC Boisilla on tällä hetkellä savotoillaan kymmenen PONSSE-konetta.

Yhteensä Ponsse on valmistanut vuonna 2014 sarjatuotantoon otettua PONSSE Scorpion -harvesteria noin 450 kappaletta ja koneita on toimitettu 20 maahan.

http://www.ponsse.com/fi/

Lue seuraavaksi