Uutiset

Yleinen

Ponsse Scorpion -harvesterille Vuoden laatuinnovaatio

Ponsse Scorpion –harvesteri palkittiin 20.1.2014 Vuoden laatuinnovaatio –palkinnolla suurten yritysten sarjassa. Palkitsemisperusteina pidettiin koneen uudenlaista rakennetta, jossa on parannettu kuljettajan ergonomiaa ja koneen työtehokkuutta. Ponsse lanseerasi Scorpionin Elmia Wood 2013 -messuilla. Koneen sarjatuotanto aloitettiin Ponssen Vieremän tehtaalla tämän vuoden alussa.

Tukholmassa järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön allekirjoittamat tunnustukset jakoi Ruotsin valtiopäivien puhemies Per Westerberg. Kilpailun järjestää Laatukeskus Excellence Finland ja siihen osallistuu kilpailijoita Virosta, Ruotsista, Latviasta, Unkarista ja Tšekeistä. Kilpailun tavoitteena on nostaa innovaatioiden määrää ja laatua sekä Suomessa että muissa maissa. Palkittuja innovaatioita oli eri sarjoissa yhteensä 20 kappaletta.

Edistyksellisin metsäkoneteknologia vastaa kuljettajan tarpeisiin

Scorpion-harvesterissa on pystytty poistamaan merkittävimmät kuljettajan työskentelyä häiritsevät tekijät vähentäen korjuutyön kuormittavuutta. Samalla tuotekehitystä on ohjannut kestävän kehityksen mukaiset tavoitteet. Ympäristöystävällisemmän metsäkoneen Scorpionista tekevät muun muassa sen normaalia pidemmät huoltovälit (jäteöljyä ja muuta huoltojätettä syntyy vähemmän), uusi vähäpäästöinen Euromot 4F-moottoriteknologia sekä koneen alhaiset pintapaineet, jotka saavutetaan koneen painon jakautuessa tasaisesti kahdeksalle pyörälle.

Ponsse Scorpion -harvesterissa käyttöönotettuihin ratkaisuihin liittyen on vireillä viisi erillistä patenttiperhettä. Innovatiiviset tuoteratkaisut ovat syntyneet asiakasyhteistyön tuloksena ja tuotteessa on ratkaistu harvesterin tuottavaan ja ergonomiseen käyttöön liittyviä ongelmia. Patentoiduilla ratkaisuilla on vahvistettu Ponsse-tuoteperheen asemaa metsäkoneteknologian kärjessä ja saavutettu paras kuljettajan työskentelynäkyvyys ja mukavuus, työtehokkuus ja koneen teknologinen luotettavuus.

Ponsse Scorpionille jo toinen tunnustus

Nyt myönnetty palkinto Scorpionille on järjestyksessään jo toinen. Lokakuussa 2013 Ponsse Scorpion palkittiin Eläköön automaatio -palkinnolla sen vakautus- ja levellointijärjestelmän kehitystyöstä. Palkinto myönnetään merkittävästä ja innovatiivisesta automaatioalan ratkaisusta. Palkitsemisperusteissa Ponssea kiitettiin automaatiotekniikan kokonaisvaltaisesta ja innovatiivisesta hyödyntämisestä uudessa harvesterimallissa.

TP

Lue seuraavaksi