Uutiset

Yleinen

Plug and play -kuivaamo Ala-Talkkarilta ja Antilta – Okra 2019

Landtek Oy:n osastolla olivat esillä tutut betonilegot, joilla voi rakentaa kiinteitä tai tilapäisiä seiniä. Betonilegoissa ei ole koukkua mihin tarttua, joten nostelu edellyttää erikoistyökalua.

Landtek Oy;n osastolla oli esillä myös uutuus eli pressuhallin sivuovi, mikä on toteutettu liukuvana kuten päätyovetkin.

Ala-Talkkari ja Antti-Teollisuus toimittavat plud and play-paketteja asiakkaille. Kuivaamon kylkeen on sovitettu suunnittelupöydältä lähtien kontti yhteineen, jolloin kuivaamon ja lämmönlähteen yhdistäminen käy kätevästi anturoinnin johdotuksia myöten.

Ala-talkkarin pannuhuoneessa rakenne on toteutettu niin, että kontti voidaan viedä paikalle ja kytkeä yhteet.

Kuvassa vasemmalta Marko Husso, Jarno-Matti Hakamäki, Tuomo Härkönen, Risto Virtanen, Jani Heikkilä ja Lars Hagqvist. Jarno-Matti, Jani ja Lars ovat Turun Konekeskuksen henkilökuntaa. 

Turun Konekeskus täydentää huoltoverkostoaan ja alueellisia puutteita paikataan. Verkostoon on liittymässä huollon ja varaosien ammattilaisia, joten aivan pienimerkityksellisestä asiasta ei ole kyse.

Päijät-Hämeessä Massikan varaosakauppiaana aloittaa CN Keskus Oy ja siellä varaosakaupan puolelta tilaisuudessa oli mukana Risto Virtanen. Yrityksellä on toimipisteet Lahdessa ja Askolassa. Risto on aloittanut yrittäjänä vuonna 1987. Sittemmin kolme yritystä on sulautettu ja nyt toimitaan CN Keskuksen nimellä. Aiemmin päämerkkeinä ovat olleet Case IH ja New Holland, mutta nyt toiminta laajenee monimerkkiyrityksenä etenkin varaosapuolella aikaisempaa enemmän, kun valikoimissa ovat myös Massikan alkuperäiset varaosat. Henkilökuntaa on 12.

Etukone on toinen uusi Massikan varaosia tarjoava yritys. Etukone tarjoaa myös huoltoa. Etukone toimii Mikkelin seudulla ja odotukset ovat kohtalaiset, kun alueella kuitenkin on vahva Massikka-kanta. Yrityksen vetäjän Pekka Piispan sijaan paikalla oli Tuomo Härkönen, joka on raskaan puolen korjaamopäällikkö. Vuonna 1988 perustettu Etukone hoitaa raskasta kalustoa kuten New Holland- ja Case IH-huoltoja ja nyt myös Massikan huoltoja. Valikoimissa ovat myös Zetor ja Deutz-Fahr. Aiemmin Etukone myös myi Agritekin merkkejä, mutta myynti siirtyi Mikkelistä Kouvolaan.

Iisalmessa on LH-Osan päätoimipaikka ja se on kolmas uusi Massikan alkuperäisiä varaosia tarjoava yritys. Huoltoja ja varaosia tarjotaan Iisalmen ja Kuopion toimipisteissä. Nyt Husson Markon johtama perheyritys on aloittanut aikoinaan 1979 purkuosien myynnillä ja toiminta on laajentunut systemaattisella työllä. LH-Osa pitää myös varaosaverkkokauppaa. Huollot Massikalle alkoivat elokuun alusta, kun etenkin Iisalmen alueella on vahva Massikka-kanta. LH-Osalla on noin 40 työntekijää Iisalmessa, Joensuussa ja Kuopiossa.

Lue lisää Turun Konekeskuksen huoltokoulutuksesta Turun Konekeskuksen huoltokoulutuksesta

Lue seuraavaksi