Uutiset

Yleinen

Piippo Oy:lle kultaa innovaatiollaan

Arvostettu kultamitali myönnettiin Piipon Hybrid-paalausverkolle, jonka kehittäminen ja tuominen markkinoille on edellyttänyt mittavia käytännön testejä erilaisissa sää- ja viljelyolosuhteissa muun muassa Keski-Euroopassa, Pohjoismaissa, Aasiassa ja Australiassa. Piippo Hybrid -paalausverkkoa käytetään tuorerehun, heinän, oljen ja ruokohelpin paalaukseen. Nyt palkinnon sai Piipon Globe-tavaramerkki.

Raaka-ainetta säästävä valmistusmenetelmä

Hybrid-paalausverkko on valmistettu muovista, jota valmistetaan öljystä. öljyn saatavuus ja hinta ovat jatkuvan huomion kohteena. Innovatiivisen tuotantomenetelmänsä avulla Piippo Oy pystyy hyödyntämään entistä vähäisempää raaka-ainemäärää ja valmistamaan siitä kevyttä ja ominaisuuksiltaan erittäin laadukasta paalausverkkoa, jonka lujuus on huimat 285 kg, mikä on lähes 20 % korkeampi kuin tavallisilla paalausverkoilla. Hybrid-verkon keventynyt paino mahdollistaa nyt 4 000 metriä pitkien verkkojen valmistuksen. Taloudellisen hyödyn tästä saa viljelijä alentuneena metrihintana ja vähentyneinä verkon vaihtoaikoina. Piippo Oy:n pyrkimys Hybridin avulla kokonaisvaltaiseen kustannustehokkuuteen on näin saavutettu.

Piippo Oy aloitti Hybrid-paalausverkon kehittämisen vuonna 2005 ja tuotteen lanseeraus tapahtui 2007.
– Onnistuneen lanseerauksen jälkeen vuonna 2008 Hybrid-verkon kysyntä kasvoi 50 prosenttia ja kysynnän kasvu näyttää jatkuvan, kertoo Piippo Oy:n toimitusjohtaja Kari Hirvonen.

– Kansainvälisillä maatalousmessuilla nyt jo toistamiseen saatu mitali on tunnustus oman alamme osaamisesta ja laadusta. Tämän tunnustuksen haluamme jakaa paitsi työntekijöidemme myös maatalousyrittäjien kanssa. Viimekädessä paras palkintomme on kuitenkin innovatiivisen tuotteemme käyttöön ottanut, tyytyväinen asiakas, toteaa Hirvonen.

Hyvä tilauskanta työllistää

Hirvosen mukaan kansainvälinen tunnustus on sikälikin arvokasta, että se osaltaan tukee suomalaista työtä ja varmistaa alan tuotannollisen toiminnan jatkumisen Suomessa.
– Piippo Oy on yksi maailman johtavista paalausverkon valmistajista. Innovatiivisuus ja viennin kehittäminen ovat osa ydintoimintaamme, Hirvonen sanoo. – Paalauslankojen ja -verkkojen kysyntä on alkuvuodesta ollut niin hyvä, että laajennamme verkkotuotantoamme ottamalla käyttöön myös viikonloppuvuorot.

Piippo Oy

Piippo Oy on Pohjois-Euroopan johtava köysiä, paalauslankoja ja verkkoja valmistava yritys, jonka tärkeimmät asiakasryhmät ovat maatalous, teollisuus sekä vähittäiskauppa. Piippo Oy:n liikevaihto kasvoi vuonna 2008 noin 25 % ja oli 12,1 miljoonaa euroa. Viennin osuus liikevaihdosta on noin 75 %. Yritys sijaitsee Outokummussa ja sen palveluksessa on noin 90 henkilöä. Tehdas käy nyt kolmessa vuorossa viitenä päivänä viikossa.

Palkitun Piippo Hybrid -paalausverkon tekniset tiedot

Käyttö: tuorerehun, heinän, oljen ja ruokohelpin paalaukseen
Pituus: 2 600 ja 4 000 metriä
Leveys: kummassakin pituudessa 1,23 m, 1,25 m tai 1,3 m
Lujuus: 285 kg
Väri: valkoinen
Hylsy: kosteuden kestävä Super core -hylsy
Pakkaus: molemmista päistä saumattu, säänkestävä Sealed-rullapakkaus
Lavapakkaus, josta rullia voidaan ottaa kerros kerrallaan
Double end warning stripe varoittaa rullan loppumisesta
Green cap -merkkiraidoitus varmistaa, että verkko syötetään koneeseen oikein päin

www.piippo.fi

Lue seuraavaksi