Uutiset

Yleinen

Pienmetsäkone Tehojätkä Pro

Keskeisenä ajatuksena Tehojätkän suunnittelussa on ollut edullinen ja kevyt kone. Moottoriteho on on rajoitettu 20 hevosvoimaan, jotta kone luokitellaan pienkoneeksi. Valittavana on sekä bensiini- että dieselmoottori ja kone kuluttaa 15-20 litraa polttoainetta kahdeksan tunnin työpäivän aikana. Painoa koneella on 1800 kg ja leveyttä 1,5 metriä, joten sen kuljettaminen on mahdollista esimerkiksi pakettiauton perässä perävaunulla.

Maasto-ominaisuuksia on saatu jokaisen kahdeksan pyörän vedolla. Voimansiirto on hydrostaattinen teliveto. Ketteryys on toteutettu keskellä konetta olevan keskinivelen avulla toteutetulla runko-ohjauksella. Ohjaamo on avonainen turvakehikko, joka antaa mahdollisimman esteettömän näkyvyyden työkohteeseen.

Taimikonhoitotyöt sujuvat UW40-risuraivaimella. Kevyt raivain sopii Tehojätkän lisäksi lähes kaikkiin metsävarustettuihin traktoreihin. Metsuriin verrattuna nopeus on 2–3-kertainen. Karanneen taimikonhoidon tehokkaan hyödyntämisen mahdollistaa UW200-hakkuukoura. Pieni tehontarve ja keveys mahdollistavat tämänkin asentamisen lähes kaikkiin metsävarustettuihin traktoreihin.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi