Uutiset

Yleinen

Perinne – Tarmon Monitoimipajalla kevätpäivät

Tarmon Monitoimipaja on yksi Agritekin sopimushuoltaja Kouvolan seudulla ja merkkirepertuaariin kuuluvat siis Case IH:t, New Hollandit Kvernelandit ja muut Agritekin laitteet. Yrittäjä Tarmo Luoma on aikoinaan käynyt asentajakoulutuksen TTS:llä ja myöhemmin koulutusta on täydennetty.

Tarmo kertoo, että viime keväänä pidettiin ensimmäiset kevätpäivät Monitoimipajalla. Silloin houkuttimena oli tehopenkki. Nyt päätettiin että päivät järjestetään tänäkin vuonna, jolloin päivistä tuli perinne.

Vasemmalla Tarmo Luoma ja oikealla jo 47 vuotta asentajana ollut yrittäjä Pekka Laurila.

Nähtävillä oli myös vetotraktoreita; Metson Mikan Volvo ja Noukkalan Eetun Natikka, joilla mainostettiin Kymijoen takaveto ry:n järjestämää Kouvola Power Pulling-tapahtumaa joka järjestetään 9.7. Kouvolan Pikkusuolla. www.kymijoentakaveto.fi

Tarmon Monitoimihuollon tiloissa esiteltiin myös Mortti Ky:n valikoimaa. Kuvassa Niko Kakko, jolla oli tarjolla telineitä elektroniikalle ohjaamoon ja ”melkein mitä vain”. Nikolla esittelyssä rasvaprässi, jota voidaan käyttää yhdellä tai kahdella kädellä.

Nykylaitteiden korjaus on haastavaa, kun sesongin ollessa kiihkeimmillään vaikka halvaantuva kylvötraktori pitää saada liikkeelle. Traktorissa on asennettuna kylvökoneen ohjaamiseen liittyvät laitteet ja automaattiohjaukset. Sitä traktoria ei helpolla toisella korvata toisella.

– Pellolle mentäessä pitää hoksottimien olla kunnossa, kun asiakas odottaa että työtä päästään jatkamaan, Tarmo kertoo. Nuorille kavereille sähkö on tuttua ja ongelmat saadaan monesti helpommin hoidettua. Toki vika on joskus vaikea löytää, kun liittimessä joku pinni on vain painunut liian syvälle, eikä vika ilmene aina.

Yksi tulevaisuudessa tärkeämpi osa huoltoyritysten työtä on hydrauliletkujen teko. Siksi Tarmolla on liitinvarasto kunnossa ja koneet puristusliitinten tekoon.

Lue seuraavaksi