Uutiset

Yleinen

Pemax Oy – putkea pitkällä kokemuksella

Pemax Oy on perustettu elokuussa 2006 muovialan pitkäaikaisen ammattilaisen Pentti Tikkasen toimesta. Muita osakkaita perustamisvaiheessa olivat Warmia Oy ja Kirkkala Oy, jotka viime keväänä myivät osuutensa IPS Muovi Oy:lle. Tällä hetkellä Pemax Oy:n omistavat siis IPS Muovi Oy ja Pentti Tikkanen sekä vuoden 2008 alusta lähtien yrityksen toimitusjohtajana toiminut Marko Heinämäki.

Pemax Oy:n tehdas sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Längelmäellä Eväjärventie 405:ssä Tampereen ja Jyväskylän puolivälissä. Yritys työllistää 11 työntekijää, joista 8 toimii tuotannossa. Noin kahden miljoonan euron liikevaihtoa tekevä Pemax on siitä erikoinen yritys, että se on tällaisena aikanakin kasvattanut liikevaihtoaan viime vuodesta parikymmentä prosenttia.

Pemax Oy:n tuotantotiloissa on kaksi uutta korrugaattorilinjaa, jotka valmistavat tuplaputkea kymmentä eri kokoa ja kahta eri lujuusluokkaa. Kokoja on halkaisijaltaan 110 millimetrisestä aina 900 millimetriseen, pituuksien ollessa 6 metrisestä muhvillisesta 8 ja 10 metriin muhvittomiin rumpuputkiin. Lujuusluokkia on kaksi; SN4 ja SN8. Sisäosaltaan mustat SN4-luokan putket soveltuvat kevyesti kuormitettuihin kohteisiin ja sisäosaltaan värilliset SN8- luokan putket tie- ja katurakentamiseen sekä muihin raskaasti kuormitettuihin kohteisiin. Myös rei’itettyjä salaojaputkia muhvilla valmistetaan halkaisijaltaan 110 millimetristä 455 millimetriin.

Pemax Oy:n tuotevalikoimissa on myös tuplaputkiin liittyvät erilaiset kaivot, osat ja tarvikkeet. Kaikkia tuotteita pyritään pitämään varastossa, josta toimitukset suoraan asiakkaille ja jälleenmyyjille tapahtuu suuntakuormissa. Toimitusajat ovat parista päivästä viikkoon.

www.pemax.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi