Uutiset

Yleinen

Pellettilämmitys on kannattava sijoitus

Suomessa tämä suhteellisen uusi tapa lämmittää ei ole yhtä suosittua, vaikka uusiutuvalla energialla toimivia lämmitysjärjestelmiä yleisesti arvostetaan meilläkin. Yhtenä syynä on, että asiasta ei vielä tiedetä tarpeeksi.

Toisaalta pellettilaitteistojen hinta saattaa olla joskus kynnyskysymys. Pellettien hinta on kuitenkin pysynyt suhteellisen vakaana, ja edullisemmat käyttökustannukset ajan myötä kompensoivat hankintakustannusten hintaeroa muihin lämmitysratkaisuihin verrattuna.

Perustiedot pellettilämmityksestä

Motiva Oy on julkaissut uuden ja havainnollisen oppaan pellettilämmitysjärjestelmän hankintaa suunnittelevalle tai sellaisen käyttäjälle.

Jotta pellettilämmitys tulisi tutummaksi myös suomalaisille, on Motiva julkaissut yhdessä alan toimijoiden kanssa uuden selkein piirroksin kuvitetun oppaan Lämpöä puusta – puhtaasti ja uusiutuvasti.

Pellettioppaassa on tiiviissä muodossa perusasiat pellettilämmityksestä järjestelmän suunnittelusta kattilahuoneen ja varastosiilon rakentamiseen ja edelleen polttoaineen kuljetukseen. Oppaassa korostetaan lämmitysjärjestelmän suunnittelun tärkeyttä ja opastusta sen käyttöönotossa sekä järjestelmän huoltoa.

Opasta voi tilata internetin kautta www.motiva.fi/julkaisut, yksittäiset oppaat ovat maksuttomia, isommissa erissä oppaan á-hinta on 1,50 € + pakkaus- ja postituskulut. Alan yritykset jakavat myös opasta.


Lähde: Motiva

Lue seuraavaksi