Uutiset

Yleinen

PEL-Tuotteelle seitsemänmetrinen kivenkeräyskone

PEL-Tuote Oy esittelee Okra-näyttelyssä uuden, seitsemän metriä leveän Kivi-Pekka-kivenkeräyskoneen. Kivi-Pekka 7 on PEL-Tuotteen levein ja tehokkain kivenkeruukone. Kivi-Pekka 7 kerää kiviä 40 prosenttia tehokkaammin kuin esimerkiksi Kivi-Pekka 5.

Maatalous tehostuu jatkuvasti ja asiakkaamme ovat kyselleet entistä tehokkaampaa kivenkeräyskonetta. Kivi-Pekka 7 sopii hyvin esimerkiksi urakoitsijoille, kertoo PEL-Tuote Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lappalainen.

Kivi-Pekka 7:n karhottimet keräävät kivet seitsemän metrin leveydeltä. Kivisäiliön koko on kolme kuutiota ja kerättävät kivet voivat olla halkaisijaltaan jopa 50 senttimetriä. Koneen nostorumpua on levennetty ja siinä on nyt 33 nostopiikkiä. Työteho on maksimissaan 1400 kiloa minuutissa. Kippauskorkeus on vakiona 2,9 metriä.

Iso ja tehokas kivenkeräyskone vaatii hyvän rengastuksen, että pintapaine pysyy kohtuullisena. Isojen telipyörien koko on joko 560/60R22,5 tai 700/45R22,5.

– Peltoviljelyn tehostamiseen liittyy myös se, että työt halutaan tehdä entistä nopeammin ja juuri oikeaan aikaan. Seitsemän metriä leveällä kivenkeräyskoneella voidaan kerätä kivet aiempaa nopeammin keväällä, jonka jälkeen myös kylvö voidaan tehdä juuri oikeaan aikaan, Mikko muistuttaa.

Uusi Kivi-Pekka 7 esitellään ensimmäisen kerran Okra-näyttelyssä Oripäässä 4.–7. heinäkuuta.

Lue seuraavaksi