Uutiset

Yleinen

PEL-Tuotteelle AGCO Suomen Varkauden sopimushuolto

Rantasalmelainen PEL-Tuote Oy ostaa Varkaudessa sijaitsevan Eastran, joka toimii AGCO Suomen sopimushuoltajana; traktoreiden ja puimureiden huoltajana ja varaosamyyjänä. Varaosapiste on ollut ja se jatkaa Eastran hoidossa. ”Eastran osto tukee PEL-Tuotteen strategiaa huollon vahvistamisessa. Tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaisempaa palvelua niin huollon kuin varaosien suhteen.” toimitusjohtaja Mikko Lappalainen kertoo. ”Tulevaisuudessa tulemme kehittämään niin huollon kuin myymälän palveluja” hän jatkaa. Henkilökuntaa on kolme ja he jatkavat yrityksen palveluksessa. Syksyllä Urakointi Uutissa oli juuri artikkeli, jossa käsiteltiin myös Eastraa.

Ulkokuva Varkauden toimipisteestä.Eastran myymälän tuotevalikoimiin kuuluu lisäksi esimerkiksi Stihl-moottorisahat, Stiga-nurmenleikkauskoneet ja Aku-perävaunut.

Kuvassa Mikko Lappalainen esittelemässä monitoimikonetta, jolla voidaan esimerkiksi keväällä jyrätä nurmet tasaiseksi ja levittää uutta siementä.

”Eastran entisiin omistajiin kuuluvat Kimmo Matilainen ja Arto Rissanen halusivat keskittyä omistamansa Kuopion traktorihuollon kehittämiseen Kuopion alueella. He esittivät myyntihalukkuutensa, joten päädyttiin ostamaan Eastra osaksi PEL-Tuotetta.” Mikko kertoo.

Vuonna 1987 perustettu PEL-Tuote Oy on kansainvälisesti toimiva suomalainen perheyhtiö. Yhtiön päätuotteet ovat maataloudessa käytettävät Kivi-Pekka tuotemerkin alla olevat kivenkeräys- ja muokkauskoneet sekä Livakka-lietteenkäsittelylaitteet. PEL-Tuotteen valmistamia koneita myydään Suomen lisäksi 43 maahan ja viennin osuus liikevaihdosta on lähes puolet. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Etelä-Savossa Rantasalmella ja yhtiön liikevaihto viime tilikaudella oli noin 6,6 milj.€

Lue seuraavaksi