Uutiset

Yleinen

Okra 2018/5

Nyt alkaa näkyä yhteisen suunnittelun edut. FMG:n tuotannon uutuus on monikäyttöperävaunu koukkuvarustuksella, jonka aisalle on kiinnitetty Keslan kuormain. FMG:n koukulla lava saadaan kaapattua matkaan myös matalasta tilasta. Kyseessä on 18-tonnisen perävaunun alusta ja nopeutta voi pitää 60 km/h, joten matka taittuu sukkelaan. Kuormain voidaan varustaa esimerkiksi kuupalla. Esimerkiksi soraa saadaan nostettua kätevästi lavalle itsenäisellä yksiköllä, eikä montulla tarvita välttämättä muita koneita. Vastaavia kuormainyhdistelmiä on käytössä kalkinlevityksessä. Kuormauksessa vakautta antavat tukijalat. Yhdistelmän aisa on pitkä, jolloin voidaan käyttää myös paripyöriä. Alusta voidaan varustaa myös vaa´alla, jolloin aina on selvillä liikuteltavan kuorman massa. Paketti on kompakti esimerkiksi kuntapuolen urakointiin, kun samoja koukkulavoja voidaan käyttää kuorma-autoissa. 

Yksi esimerkki koukkulavan käyttömahdollisuuksista urakoinnissa on vesihuolto ja teiden pölynsidonta ja liukkaudentorjunta. Kuvassa lavalla on Arctic Machinen pönttö. www.arcticmachine.fi

Myös metsäohjaamo voidaan varustaa Smart Touchilla, mutta silloin näyttöä ei voida pitää pyörivän penkin kyynärnojan jatkeella vaan näyttö siirretään johdinsarjapaketilla alkuperäistä kaapelia jatkaen ohjaamossa sivuun. 

Piippo Hydraulic on laajentanut yhteistyötä Valtran kanssa. Uutuutena on tarjolla 4 sarjan N:än ja myös vanhoihin jopa 6000 ja 8000-sarjaan hydrauliikan laajennusta asennettuna pakettihintaan, jolloin lohkojen valintaa hallitaan keinuvivuilla ja esimerkiksi hydrauliset työntö- ja nostovarren säädöt eivät syö tällöin hydrauliikkalinjaa. 

Valtraan tarjotaan Farmiventtiiliä nostolaitteiden sivurajoittimien hallintaan hydrauliikkakomponenteilla. Farmiventtiilin komponenttien kanssa olemassa olevat ulostulot eivät vähene käytöstä eli kätössä on sama määrä hydraulilohkoja kuin alunperin. www.piippohydraulic.fi

Lue seuraavaksi