Uutiset

Yleinen

Ny‐Tek Oy:lle Vieskan Metallin lanaliiketoiminta

Vieskan Metalli Oy on myynyt 31.3.2016 allekirjoitetulla kauppakirjalla lanaliiketoimintansa NY‐TEK Oy:lle. Vieskan Metalli Oy on Alavieskassa toimiva yritys, joka on valmistanut VM lanoja 30 vuoden aikana yli 25 0000 kappaletta ja ne tunnetaan erityisen kestävinä tuotteina markkinoilla. NY‐TEK Oy on Reisjärvellä toimiva nuori innovatiivinen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa koneita erityisesti kuivikkeen levitykseen ja murskaukseen. Lanojen valmistus jatkuu edelleen Alavieskassa ja kaupan myötä vahvistuu myös yhtiön organisaatio.

Lanaliiketoiminnan mukana siirtyy osa työntekijöistä Ny‐Tek Oy:n palvelukseen ja yhtiön toimitusjohtajana aloittaa Jari Huotari. Murskain ja kuivikekauha myynnistä sekä tuotannosta vastaa edelleen jatkossa yhtiön perustaja Toni Nybacka. VM – lanojen jälleenmyynti jatkuu lotimaassa edelleen Turun Konekeskuksen välityksellä. Lanojen tuotemerkki tulee kuitenkin tulevaisuudessa vaihtumaan ja VM lanat tullaan lanseeraamaan uudella merkillä. VM:n punainen väri on vaihtunut jo keltaiseksi, kun lanoja esiteltiin Haapajärven maatalouskoululla.

Ny‐Tek on lanseerannut markkinoille myös viljan murskaukseen soveltuvan vasaramurskaimen, joka on saanut viljelijöiden keskuudessa erittäin innostuneen vastaanoton. Kuvassa murskalla puretaan olkipaali kuivikkeeksi.

Murskainta on mahdollista ohjata langattomasti wlanin kautta millä tahansa kosketusnäppäinlaitteella yhteydenmuodostuksen jälkeen.

Lue seuraavaksi