Uutiset

Yleinen

Nostolaitelevittäjästä hinattava Pellonpeccolla – Okra 2019

Pellonmetalli Kihniöstä valmistaa vaunua, Pellonpeccoa, jolla nostolaitteisiin kiinnitettävä apulannanlevitin voikin olla hinattava levitin. Kun levitin on hinattava traktorin takarenkaille ei kohdistu aivan valtavaa massaa ja tallaaminen vähenee. Karjantilallisille tarjolla on kuvassa taustalla myös mobiili siirtoaitaus, lisäaita jne, mitä voidaan liikuttaa kuormaimella. Oikealla näkyvän seinän takana on lämpölaitos, jolla voidaan hoitaa myös pikkuraatojen käsittelyä. Lämpölaitokseen palaamme ensi numerossa. Mensellä on valikoimissaan etenkin alaville maille soveltuva perkauslaite, Landtreus-niittokauha, jolla saadaan ojista pois hankalat virtaamaesteet kuten ruohot ja pensaat. Laitteen hyvä puoli on se, että penkkojen reunoja ei aukaista niin, että tulisi penkkojen romahduksia, kun kasvusto leikataan irti. Mense valikoimiin on otettu myös

Suokoneen markkinat ovat yhä enenevässä määrin Amerikassa ja etelämpänä Euroopassa. Suomen suopolitiikka on ohjannut tuotantoa pienenevään suuntaan, vaikka järkevää syytä turvetuotannon alasajoon ei olisi. Turve on kuitenkin uusiutuva energialähde. Edelleenkin raivataan esimerkiksi tontteja ja peltoa, jossa murskausjyrsin seuloilla tai ilman on toimiva.

Miten mitataan tien kantavuus? Road Masterilla on siihen välineet. Mittauksilla voidaan todeta tien kantavuus esimerkiksi ennen remonttia ja remontin jälkeen, jolloin asiakas saa varmuuden siitä onko tehty se, mikä on luvattu. Kun kokonaispainot nousevat, teiden kantavuus on aina koetuksella. Ennen kuin metsäautotielle päästetään raskaampia yhdistelmiä, voisi olla syytä harkita kantavuusmittauksia.

Lue seuraavaksi