Uutiset

Yleinen

Nisulalta uusi N5-harvennushakkuukone

Nisula Forest Oy tuo markkinoille uuden N5 – harvennushakkuukoneen, joka esitellään Elmia Wood-näyttelyssä Ruotsissa. N5 perustuu vuonna 2012 lanseerattuun N4 – harvennushakkuukoneeseen. Uudessa N5:ssa on ympäristöystävällinen ja taloudellinen 3B-päästönormiluokan täyttävä moottori sekä uusi runkorakenne. Kustannustehokkaaseen aines – ja energiapuun korjuuseen suunnitellun N5:n myötä myös hakkuukoneen vientikauppa käynnistyy.

– Ensimmäisen talven aikana halusimme kerätä hakkuukoneesta mahdollisimman paljon kokemusta kotimaan markkinoilta ja varmistaa, että kaikki toimii suunnitellulla tavalla. Talvi meni uuden koneen kanssa erinomaisesti ja asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä koneen suorituskykyyn ja luotettavuuteen. Urakoinnista jäänyt raha on sillä tasolla kuin laskimmekin, kun muuttuvat kustannukset ovat edullisemmat kuin isossa koneessa. Nyt on aika käynnistää N5:n myötä myös koneen vientikauppa”, kertoo Kalle Mattsson Nisulalta.

Uusi N5 – malli on varustettu 4.9-litraisella 4-sylinterisellä Agco Powerin valmistamalla SCR-moottorilla. Ensimmäisen talven aikana N4:n kulutuksia seurattiin. Leimikosta riippuen lukemat olivat 6,5-7,9 litraa tunnissa. Uusi N5 tulee olemaan kulutukseltaan 5-10 % taloudellisempi kuin N4.

Uusi runkoratkaisu, kymmenen senttiä kasvanut akseliväli sekä runkokeinunta tuovat lisää ominaisuuksia metsään. Keskinivelen uudenlainen rakenne parantaa koneen käytettävyyttä vaikeissa maastoissa.

– Uudistuneen moottorin ja uuden runkorakenteen myötä N5:sta tulee entistä tuottavampi harvennuksille, Kalle lisää.

http://www.nisulaforest.com/index.php/fi/

Lue seuraavaksi