Uutiset

Yleinen

NFC Tipple virallistettiin mallasohralajikkeeksi

– Jotta lajike hyväksytään mallasohraksi, sen on tuotava lisäarvoa jo markkinoilla oleviin lajikkeisiin verrattuna. NFC Tipplessä lisäarvoa tuo viljelijöille korkea satotaso, alhainen valkuaispitoisuus ja hyvä lajitteluaste, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Kimmo Pusa.

Valkuaispitoisuuden hallinta on yksi mallasohratuotannon suurimmista vaikeuksista. Alhainen valkuaispitoisuus on NFC Tipplen lajikeominaisuus, joten todennäköisyys mallasohran viljelyn onnistumiseen kasvaa.

NFC Tipplen kasvuaika on noin 96 päivää, joten se on esimerkiksi Barkea noin 4 päivää myöhäisempi lajike. NFC Tippleä suositellaan mallasohratuotantoon I- ja II-vyöhykkeille.

NFC Tipple on erittäin satoisa kaksitahoinen mallasohralajike. NFC Tipplen jalostaja on New Farm Crops / Syngenta Seeds Iso-Britanniasta. Lajikkeen siementuotannosta ja siemenkaupasta vastaa Suomessa Agrimarket-ketju.

NFC Tipplen uudistuneeseen Kasvuohjelmaan voi tutustua Agrimarketin kotisivuilla osoitteessa www.agrimarket.fi osiossa Maatalous ja eläimet – Kasvuohjelma – Viljat – Mallasohra.

Lisätietoja: tuoteryhmäpäällikkö Kimmo Pusa, puh. 010 76 83454.

Lue seuraavaksi