Uutiset

Yleinen

New Holland T6000 Range Command ja Power Command – New Hollandin T6000-sarja täydentyi

Britanniassa valmistettavat uudet traktorimallit ovat saaneet uusien moottoreiden myötä koko joukon uusia ominaisuuksia ja perustellusti voidaan puhua täysin uusista traktoreista.

Vaikka moottorin tilavuus on pienentynyt 7,5 litrasta 6,7 litraan, on elektronisesti ohjatulla Common Rail -polttoaineen ruiskutuksella pystytty ottamaan samat nimellistehot ulos vääntöarvojen kärsimättä. Bonuksena on saatu käyttöön siirtoajossa ja voimanottokäytössä automaattisesti kytkeytyvä lisäteho -ominaisuus, joka mallista riippuen antaa vielä 10–26 lisähevosvoimaa pahan paikan varalle.

Vaihteisto

Muilta osin identtisten Range Command ja Power Command mallien ero löytyy vaihteistosta. Päävaihteisto on molemmissa kuusiportainen powershift ja kolmiportaista aluevaihteistoakin hallitaan kytkimeen koskematta. Suunnanvaihto hoituu sähköhydraulisesti ilman kytkintä ohjauspyörän alle sijoitetulla vivulla.

Range Command -vaihteistossa synkronoidun aluevaihteen vaihtaminen tapahtuu nappia painamalla ja veto katkeaa hetkellisesti. Power Commandissa aluevaihteistokin on toteutettu powershiftillä ja vaihtaminen tapahtuu vedon katkeamatta.

Vaihteistossa on ohjelmoitava automatiikka erikseen pelto- ja maantieajoa varten. Intellishift -järjestelmä säätää vaihteen kytkeytymisnopeutta kuormituksen mukaan. Raskaalla kuormalla pykälä kytkeytyy nopeammin päälle vetokyvyn varmistamiseksi, kun taas kevyellä kuormalla sama tapahtuu vastaavasti hitaammin ja pehmeämmin.

Ryömintävaihteisto on vakiona kahdessa sarjan suurimmassa mallissa ja kahteen pienempään se on saatavissa lisävarusteena. 50 km/h ja 40 km/h Eco -laatikot ovat saatavissa lisävarusteena.

Voimaa ulos

Sähköhydraulisesti kytkettävässä voimanotossa on vakiona nopeudet 540/750 ja 1000. Nostolaitteen asennon mukaan toimiva kytkentäautomatiikka on vakiona ja voimanotto on kytkettävissä sähköhydraulisesti, myös takalokasuojiin sijoitetuista napeista. Etunostolaite ja etuvoimanotto on saatavissa lisävarusteena.

Suljettu, kuormantunteva hydrauliikka tuottaa 210 barin paineella virtausta 113 litraa minuutissa ja erillinen ohjauksen pumppu vielä 65 litraa omaan piiriinsä. Hydrauliventtiilipareja on vakiona 4 kpl ja virtausta ja ajoitusta voidaan säätää portaattomasti.

Uusiin New Holland traktoreihin voit tutustua oman jälleenmyyjäsi luona. Lisätietoa tuotteista ja myyjien yhteystiedot saat maahantuojan nettisivuilta www.agritek.fi sekä valmistajan uutuusmallia varten tehdyiltä sivuilta www.myt6000.com Mallin omilla sivuilla on erinomainen esittely uutuudesta selvällä Suomen kielellä.

Kimmo Alakoski

Lue seuraavaksi