Uutiset

Yleinen

New Holland CX 8070 teloilla

Suuri osa puimureista kulkee edelleen pyörillä ja kuten tänä, ainakin tähän mennessä, normaalina korjuuvuonna pyöräpuimuri on toki käyttökelpoinen. Kun ennemmin tai myöhemmin taas tulee märkä vuosi, eivät telat ole huono vaihtoehto. 

Kyseinen puimuri on Hämeen Traktorin Hausjärvelle myymä CX 8070, johon Mika Uusi-Simola halusi telat. Kun puimurin omapaino on 17 tonnia ja jos 9 kuution viljasäiliön pui jotakuinkin täyteen, on painoa pyöräpuimurille kosteissa olosuhteissa paljon. 

Katso video: New Holland CX 8070 teloilla.

– Olen ollut aina kiinnostunut tekniikasta ja tela-alustainen puimuri ei missään olosuhteissa jätä pellolle pahempia jälkiä kuin pyöräalustainen, Mika kertoo. Meidän korjuupinta-aloille tällaisen puimurin hankinta ei ehkä ole taloudellisesti perusteltua, mutta telat olivat kiinnostavat. Puimuriin asennettiin myös automaattiohjaus ja satokartoitus

Uusi-Simolan puimurissa on Zuidbergin telat. Telojen leveys on 73 senttiä.

Puimurin näytöstä selviävät puintiin liittyvät tiedot. Automaattiohjauksen kytkentä tehdään vasemmalta alhaalta. 

Harvemmin on peltosiltana nähty näin järeää tapausta. Sillalla ei tarvitse ajaa toinen rengas eikä tela tyhjän päällä. Tukirakenteena alla on neljä metallista I-palkkia ja päällä on valukansi. Siltaan on rakennettu ammattimaisesti liikuntasaumakin. 

Tekevälle sattuu. Joskus automatiikasta huolimatta pöytä ottaa kiinni maahan, kun pöydässä on automatiikan tunnistimet vain päissä. Sitten oiotaan terän sormia.

9-metrisellä pöydällä saadaan tavaraa koneistolle rauhallisemmallakin ajonopeudella. Tasainen syöttö takaa koneiston paremman puhdistustehon.


Lue seuraavaksi