Uutiset

Yleinen

Neste Oilin uusiutuvan dieselin käyttö pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä jatkuu

Kuva:Neste Oil

NExBTL-dieseliä on käytetty pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä Optiobio-kokeilussa jo vuodesta 2007. Erinomaisia tuloksia tuottanut kokeilu päättyy suunnitelmien mukaisesti vuoden 2010 lopussa. Helsingin seudun liikenteen järjestämässä bussiliikenteen kilpailutuksessa arvioitiin ensimmäistä kertaa myös liikenteen hiilidioksidipäästöjä. Lähipäästöjä on arvioitu jo aiemmin.

”Olemme erittäin iloisia, että NExBTL-dieselin käyttö pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä jatkuu Optibio-kokeilun jälkeen. Testivaiheen tulokset osoittavat, että NExBTL on erinomainen ratkaisu kaupunkien ilmanlaatuun vaikuttavien lähipäästöjen vähentämiseen. Sen käytöllä saavutetaan myös kaikilla tällä hetkellä käytössä olevilla raaka-aineilla yli 50 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt kuin fossiilisilla polttoaineilla”, sanoo Matti Lehmus, Neste Oilin Öljy- ja uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja.

Uusiutuvaa NExBTL-dieseliä valmistetaan tällä hetkellä kasviöljyistä ja elintarviketeollisuuden rasvajätteestä. Helsingin seudun bussiliikenteessä tämän kilpailutuksen piirissä käytettävä NExBTL-diesel on valmistettu eläinrasvasta, joka on lihatuotannon sivutuotteena syntyvää rasvajätettä. Kilpailutuskriteereissä painotettiin jätepohjaisia raaka-aineita.

Neste-Oil -tiedote

 

Lue seuraavaksi