Uutiset

Yleinen

Neste Oilin uusiutuvaa dieseliä testataan säiliöautoliikenteessä

Autoihin tankataan 100-prosenttista uusiutuvaa dieseliä Porvoon jakeluterminaalin Neste OilTruck -asemalta. Testin aikana seurataan uusiutuvan dieselin ominaisuuksia pitkien matkojen maantieajossa, raskaalla kuormalla ja erilaisissa sääolosuhteissa.

– Ammattiliikenteessä polttoaineen laatu on ehdottoman tärkeää. Testin tavoitteena on osoittaa jälleen kerran uusiutuvan NExBTL-dieselin erinomainen soveltuvuus haastaviin olosuhteisiin ja myös ammattiliikenteen käyttöön, kertoo johtaja Kaisa Hietala Neste Oilista.

– Toimivalla logistiikalla on keskeinen merkitys yhteiskunnan hyvinvoinnin varmistamisessa nyt ja tulevaisuudessa. Maantiekuljetuksiin tarvitaan ympäristöä vähemmän kuormittavia teknologioita ja ratkaisuja, sanoo Kaisa Hietala.

Neste Oilin NExBTL-diesel vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 50 prosenttia koko tuotteen elinkaaren ajalta fossiiliseen dieseliin verrattuna. Sen käyttö vähentää huomattavasti myös lähipäästöjä, mikä auttaa parantamaan kaupunkien ilmanlaatua. NExBTL on rikitön, hapeton, typetön ja hajuton diesel, joka sopii kaikkiin nykyisiin dieselmoottoreihin. Se on kehitetty yhteistyössä autonvalmistajien kanssa, ja se vastaa niiden tiukimpiakin vaatimuksia. Teknisten ominaisuuksiensa perusteella uusiutuva NExBTL-diesel päihittää sekä perinteisen biodieselin että fossiilisen dieselin.

Neste Oil on aiemmin testannut uusiutuvaa dieseliä kattavasti kenttäolosuhteissa Helsingin seudun linja-autoliikenteessä, ja testistä saadut tulokset olivat erinomaisia. Saksassa neljätoista sarjatuotantomallista Mercedes-Benzin valmistamaa kuorma- ja linja-autoa on käyttänyt 100-prosenttista NExBTL-dieseliä vuoden 2008 puolivälistä lähtien, ja yhteenlaskettu ajomatka on miljoonia kilometrejä. Muita testejä on toteutettu mm. Kanadassa ja Saksassa. NExBTL-diesel on päivittäisessä käytössä mm. pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä ja lukuisilla öljy-yhtiöillä. Suomalaisten kuluttajien saatavilla on ollut jo vuodesta 2008 lähtien Neste Green -diesel, jossa on aina vähintään 10 prosenttia NExBTL-dieseliä.

http://www.nesteoil.fi/

 

Lue seuraavaksi