Uutiset

Yleinen

Neste Oilin 100-prosenttista uusiutuvaa dieseliä testataan ensimmäistä kertaa laivaliikenteessä

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun NExBTL-dieseliä käytetään laivaliikenteen polttoaineena. Yhteensä 1 000 tuntia kestävässä uraauurtavassa testissä mitataan aluksen pakokaasupäästöjä sekä tarkastellaan laivan moottorin suorituskykyä ja polttoaineen käyttökokemuksia.

”Rotterdamin satamassa käynnistynyt testi on Neste Oilille uusi, hieno aluevaltaus. Kehittämämme NExBTL-polttoaineet ovat jo osoittaneet suorituskykynsä ja päästöjä vähentävän vaikutuksensa tieliikenteessä ja ilmailussa. Nyt pääsemme tarkastelemaan uusiutuvan dieselin ominaisuuksia myös laivaliikenteessä”, sanoo johtaja Kaisa Hietala Neste Oilista.

”Olemme iloisia, että NExBTL-dieselin ensimmäinen laivaliikennetesti käynnistyi juuri Rotterdamissa, jossa vastikään käynnistimme Euroopan suurimman uusiutuvan dieselin jalostamon. Testiprojekti on myös osoitus hyvästä yhteistyöstä, jota olemme tehneet Rotterdamin sataman kanssa jo jalostamon rakennusajasta lähtien”, kertoo Neste Oilin Rotterdamin jalostamon johtaja Bart Leenders.

Uusiutuvaa NExBTL-dieseliä voidaan valmistaa joustavasti eri kasviöljyistä ja jätepohjaisista raaka-aineista, kuten elintarviketeollisuuden eläinrasvajätteestä. NExBTL-diesel soveltuu nykyaikaisiin dieselmoottoreihin sellaisenaan tai fossiiliseen dieseliin sekoitettuna. Polttoaine on vähemmän ympäristöä kuormittava, sillä sen käyttö vähentää merkittävästi sekä kasvihuonekaasupäästöjä että ilmanlaatuun vaikuttavia pakokaasupäästöjä. Täysin rikitön NExBTL-diesel on erinomainen ratkaisu laivaliikenteen rikkipäästöjen vähentämiseen.

Nesteoil.fi

Lue seuraavaksi