Uutiset

Yleinen

Neste Oil käynnisti Singaporen uusiutuvan dieselin laitoksensa

”Olemme erittäin ylpeitä uudesta laitoksesta ja koko NExBTL-teknologiasta, joka perustuu Neste Oilin omaan tuotekehitystyöhön. Kysymyksessä on merkittävä suomalainen innovaatio, jota viemme maailmalle”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Matti Lievonen.

Neste Oilin valmistama NExBTL-diesel on huippulaatuinen uusiutuva polttoaine, joka soveltuu kaikkiin dieselmoottoreihin ja polttoaineen jakelujärjestelmiin. Sen kylmäominaisuudet ovat erinomaiset, ja sitä voidaan sekoittaa raakaöljystä valmistettuun dieseliin eri suhteissa tai käyttää sellaisenaan. NExBTL-dieselillä saavutetaan 40-80 % pienemmät kasvihuonekaasupäästöt verrattuna perinteisen fossiilisen dieselin käyttöön. Myös paikallisilman laatuun vaikuttavat pakokaasupäästöt vähenevät.

”NExBTL-dieselin edut on todennettu useissa eri testeissä ja jokapäiväisessä käytössä. Palaute on ollut erinomaista”, Lievonen kertoo.

Singaporen laitoksen kapasiteetti on 800 000 tonnia vuodessa ja investointikustannukset noin 550 miljoonaa euroa. Laitos työllistää noin 120 henkilöä. Yhtiö rakentaa parhaillaan toista samankokoista laitosta Rotterdamiin.

Laitos on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon lopulla. Neste Oililla on entuudestaan vuosina 2007 ja 2009 käyttöön otetut uusiutuvan dieselin laitokset Porvoossa. Niiden yhteen laskettu kapasiteetti on 380 000 tonnia vuodessa. NExBTL-dieselin päämarkkinat ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka.

Nesteoil.fi

 

Lue seuraavaksi