Uutiset

Yleinen

Naarva Intiaan

Autokorjaamona vuonna 1964 aloittanut Pentin Paja Oy on vuosikymmenien saatossa kehittynyt kansainväliseksi ja innovatiiviseksi yritykseksi puunkorjuun ja nuoren metsän alalla. Nyt Pentin Paja Oy:n jälleenmyyjäverkosto laajeni entisestään, kun kaikkien aikojen ensimmäinen Naarva S23 sykeharvesteri toimitettiin Intiaan.

Intian yhteistyö sai alkunsa vuonna 2013, kun intialainen Tohtori R. Seenivasan oli hankkimassa Tamilnadu Newsprint and Papers Limited sellu- ja paperiyrityksen työmaille yksinkertaista ja edullista koneellista menetelmää puun kaatoon ja karsimiseen. Koska sellaista ei ollut saatavilla, hän alkoi tutkia internetiä ja löysi suomalaiset Naarva-tuotteet.

Tohtori R. Seenivasan otti yhteyttä Allianz Mechanization India Pvt. Ltd. yritykseen Bangaloressa ja pyysi heitä hankkimaan hänelle Naarvan. Moottorisahoja maahantuovan Allianzin toimitusjohtaja R. Baskaran soitti Pentin Pajalle ja yhteinen sävel Pentin Paja Oy:n vientimyyjän Juha Korhosen ja Baskaranin välille löytyi välittömästi.

R. Baskaran kiinnostui Naarva-tuotteista siinä määrin, että hän matkusti Suomeen keväällä 2013 perehtyäkseen ja oppiakseen lisää Naarva-tuotteista. Viikon pituisen vierailun aikana opeteltiin maataloustraktoriin kytketyn Naarva S23 sykeharvesterin käyttöä ja toimintaa. Pentin Paja Oy ja Allianz Mechanization India Pvt. Ltd. solmivat Naarva-tuotteiden jälleenmyyntisopimuksen Intiaan.

Naarva S23 sykeharvesteri soveltui asiakkaan tarpeisiin täydellisesti.  S23 ei tarvitse sähköä, se on yksinkertainen, edullinen ja helppo asentaa. Giljotiinikatkaisu on varmatoiminen ja helppo huoltaa.

Intian ensimmäisen Naarva-asiakkaan Tamilnadu Newsprint and Papers Limitedin työmailla isompia harvestereita ei ollut otettu käyttöön työmaiden pienuuden ja koneiden liian modernin tekniikan takia. Kaikki hakkuut tehtiin moottorisahalla tai jopa kirveellä.

Istutusmetsät olivat hakkuuvaiheessa kooltaan n. 5 -10 cm rinnankorkeudelta, puun iän vaihdellessa 5 ja 10 vuoden välillä. Pääpuulajeina olivat Eucalyptus ja pienempirunkoinen casuarina equisetifolia (casuarinaceae) eli Whistling pine. Thirukoiluren työmaalla oli töissä 200 miestä, joilla oli käytössään 30 moottorisahaa ja yksi kuorimakone. Tänne toimitettiin Intian ensimmäinen Naarva S23 sykeharvesteri.

Pentin Paja Oy teki tiivistä yhteistyötä myös Farmi Forestin kanssa, koska ensimmäisen S23 harvesterin toimitukseen sisältyi maataloustraktorin kuormain, jolla harvesteria tuli käyttää. Intiaan toimitettiin Farmi Forestin 4067 nosturi. Kuormain asennettiin traktorin kolmipistekiinnitykseen. Kuormaimen ulottuvuus on 6,7 m ja nostokyky 705 kg / 4 m ja se on varustettu sivuilta alas laskeutuvilla tukijaloilla.

Pentin Pajan vientimyyjä Juha Korhonen vieraili Intiassa 16–26.2.2014. Vierailu alkoi TNPL:n taimitarhoilta Karur, Tamil Nadussa. Siellä koottiin Farmi Forestin kuormain. Juha kokosi kuormaimen ja asensi sen traktoriin.

Asennuksen jälkeen maan tapoja kunnioittaen kone käytiin siunaamassa temppelissä. Siunauksen jälkeen vierailtiin useilla eri työmailla antamassa työnäytöksiä ja käyttökoulutusta. Työnäytöksiä tehtiin Kagithapuramissa ja Thirukoiluressa.

Eksoottinen ulkomaanmatka päätettiin vierailulla Naarva-jälleenmyyjä Allianzin toimitiloihin Bangaloressa.

TP

Lue seuraavaksi