Uutiset

Yleinen

MT-Tukku on erikoistunut etukuormaimien kauhoihin ja lisävarusteisiin

Joel Pöysti lastaa trukilla asiakkaalle lähteviä kauhoja Transpointin autoon Juha Pöystin odottaessa kuljettajan kuittausta rahtikirjoihin.

 

Vuonna 1992 perustetun Pyhäjoen MT-tukku Ky:n omistaja ja toimitusjohtaja Juha Pöysti on myynyt maatalouskoneita ja niiden lisävarusteita lähes 20 vuoden ajan. Tuona aikana hän on toimittanut reilusti yli 20 000 työvälinettä eri puolille Suomea – Helsingistä aina pohjoisen Angeliin.

Maatalouskonepuolelle Juha Pöysti tuli puolivahingossa, sillä hän on alkujaan Helsingin poikia ja myi työkseen viihde-elektroniikkaa ja kodinkoneita. Tämän työn mukana hän muutti aikoinaan Pyhäjoelle, missä silloinen työkaveri kysyi häneltä, että kiinnostaisiko häntä isojen traktoriperävaunujen myynti. Kauppamiehenä Pöysti otti haasteen vastaan ja pisti lehti-ilmoituksen paikalliseen maakuntalehteen Kalevaan. Ilmoituksen johdosta tuli noin 30 puhelua, joista hieman toistakymmentä päättyi kaupantekoon ja niin oli Juha Pöystistä tullut maatalouskonekauppias. Perävaunukaupan myötä mukaan tulivat myös muut maatalouskoneet, kuten niittokoneet, lietevaunut ja 90-luvun puolivälissä ruotsalaiset etukuormaimet sekä niihin liittyvät kauhat ja varusteet, joiden kysyntä oli kovaa.

Vuonna 1996 Pöysti muutti Humppilaan, joka on logistisesti hyvä paikka yritykselle, johon tulee ja josta lähtee tavaraa päivittäin useita kertoja. Lisäksi Humppila oli ja on edelleen erittäin yrittäjäystävällinen ja aktiivinen kunta, mistä Pöysti antaa kunnan johdolle erityisen kiitoksen. Esimerkiksi viime vuonna kunta hoiti uusien toimitilojen rakentamisen MT-Tukulle ja Pöysti sai keskittyä kaupantekoon, kunnes syyskuussa muutti uusiin noin 400 neliön toimitiloihin. Myös Juha Pöystin työtaakka keveni viime syksynä, kun hänen poikansa, Joel tuli vakituiseen työsuhteeseen yrityksen palkkalistoille.

MT-Tukun kaupankäynti perustuu hyvään asiakaspalveluun, nopeisiin toimituksiin ja hyvään jälkimarkkinointiin. MT-Tukussa on kaikkia tuotteita varastossa, esimerkiksi kauhoja löytyy keskimäärin 200 kappaletta aina varastosta, joten toimitukset lähtevät asiakkaalle lähes aina samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Toimitukset tapahtuvat 95 prosenttisesti Transpointilla, mutta lähimmät asiakkaat hakevat usein itsekin ostamansa koneen tai laitteen. Asiakkaita opastetaan usein oikean tuotteen valinnassa ja selvitetään myös oikea, asiakkaan koneeseen sopiva kiinnityslaite. MT-Tukun tuotteilla on 1-2 vuoden takuu tuotteesta riippuen ja reklamaatiot hoidetaan aina mahdollisimman nopeasti. ”Tulevaisuudessa MT-Tukun tuotevalikoimaa on tarkoitus laajentaa hallitusti kysynnän ja tarpeen mukaan”, kertoi Juha Pöysti.

Laaja valikoima etukuormaimien lisälaitteita

MT-Tukku Ky:n valikoimiin kuuluvat erikokoiset erikoisvahvistetut ruotsalaiset ja kotimaiset kauhat merkkikohtaisilla etukuormainsovitteilla. Nykyään isompia kauhoja saa myös Volvo-sovitteisena, joka on melko yleisesti käytössä muissakin merkeissä. Kivitalikot ovat olleet yrityksen kevätsesonkituote jo 90-luvulta lähtien ja niitä saa sekä etukuormain- että nostolaitesovitteisina. Suursäkkinostimet ovat myös yksi menekkituote etukuormainsovitteisina. Kantavuudeltaan 1000 kg nostimissa on sivuttaistuennat pääpuomissa sekä säkkituennat. Nostimen korkeus on 1,8 m. Saksalaisen Vetterin, joka on yksi Euroopan suurimpia trukkipiikkien valmistajia, valmistamien taottujen trukkipiikkien myynti on kasvanut viime aikoina räjähdysmäisesti. Niiden myynti Suomessa on yksinoikeudella MT-Tukulla. Säädettävät, jousilukituksella olevat Vetter-trukkipiikit täyttävät ISO 9001 -normit. Trukkipiikkejä saa traktorikäyttöön 2 tonnisina ja 2,5 tonnisina sekä pyöräkuormaajiin 5 tonnisina, jotka ovat yleisesti käytetyllä Volvo-kiinnityksellä. Hiekoittimia MT-Tukusta on saanut viime syksystä lähtien ja mallistosta löytyy sopiva hiekoitin lähes jokaiseen käyttötarkoitukseen. Urakointikäyttöön sopii esimerkiksi hinattava HietaHeikki 2500 -malli. Tässä hiekoittimessa on heiluripohja, joka kestää hyvin kiviä ja kivet ovat helposti poistettavissa avattavan heiluripohjan ansiosta. Toinen vaihtoehto ovat etukuormain- ja nostolaitesovitteiset kauhahiekoittimet, jotka on myös tehty vaativaan käyttöön. Myös kauhahiekoittimien heiluripohjat sietävät hyvin sekä kiviä että kokkareita. Ne levittävät hiekan tasaisesti kauhan etu- ja takareunasta sekä hiekoittimen päistä. Lisäksi ison työleveyden ansiosta voi hiekoittaa tien reunaan asti ilman ojaan suistumisen vaaraa. Nämä hiekoittimet ovat vakiona etukuormainsovitteisia, mutta saatavana myös nostolaitesovitteisina ja itsekuormaavana.

Tämän kevään uutuustuotteita MT-Tukussa ovat kotimaiset, laadukkaat takalanat. Leveydeltään 3-metriset, 70 cm korkeat ja hammasterällä varustetut monitoimipuskulevyt toimivat molempiin suuntiin. Ne säästävät aikaa, polttoainetta sekä traktoria eikä lyhyt runko rasita nostovarsia eikä koneen runkoa.

www.mt-tukku.fi

Miika Nyrö

 

Lue seuraavaksi