Uutiset

Yleinen

Moottorivalmistaja AGCO Power 75 vuotta

Moottorivalmistaja AGCO Power, joka on osa maatalouskonekonserni AGCOa, viettää tänä vuonna 75-vuotismerkkivuottaan. AGCO Power –moottorit ovat tunnettuja korkeasta suorituskyvystään ja kestävyydestään. “AGCO Power on on toimittanut koko teollisuusalan johtavia moottoreita ja generaattoriratkaisuja jo 75 vuotta,” sanoo Martin Richenhagen, AGCOn pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. “Olemme ylpeitä tästä hienosta perinteestä  ja sen kunniaksi on Linnavuoren tehtaalla valmistettu miljoonas AGCO Power –moottori.”

Aikoinaan investoitiin robotiikkaan ja automaattilinjaan, missa moottorit kasataan yhtä tarkasti joka kerta. Kuvassa moottorilohkoja odottamassa sisuskaluja.  

Yli 70 % AGCOn omista maatalouskoneista käyttää AGCO Power –moottoreita. AGCO Power on ollut pioneeri päästöjen alentamisteknologian kehittämisessä ja oli myös ensimmäinen valmistaja, joka lanseerasi SRC-teknologian maataloustraktoreihin vuonna 2008. Nykyiset  AGCO Powerin moottorit täyttävät EU:n ja USA:n viimeisimmät päästövaatimukset noudattaen Stage IV/Tier 4 Final –päästönormeja, ja ne ovat myös valmiit tuleviin Stage V:n päästönormeihin.

Dr. Helmut Endres, AGCOn varatoimitusjohtaja ja tuotekehitysjohtaja: “EU:ssa siirrytään Stage V:n  päästönormeihin asteittain vuosien 2019 ja 2020 aikana.  AGCO Power on aloittanut valmistautumisen uusien päästömääräysten vaatimuksiin jo useita vuosia sitten ollakseen valmis muutokseen. Laadukkaina tunnetut moottorit on jo testattu sekä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, moottorilaboratoriossa että eri työkoneissa.” 

AGCO Power aloitti moottorivalmistuksen Linnavuoressa 75 vuotta sitten. Myöhemmin siitä tuli oleellinen osa Valtraa, kunnes AGCO osti molemmat liiketoiminnot vuonna 2004.  AGCO on ollut aina kiinnostunut investoimaan moottoreiden tuotekehitykseen, innovatiiviseen teknologiaan ja tuotantokapasiteetin nostamiseen. Nykyisin  AGCO Power valmistaa 3-, 4-, 6- ja 7-sylinterisiä dieselmoottoreita neljällä tehtaalla maailmassa: Linnavuoressa  (Suomi), Changzhoussa (Kiina), Mogi das Cruzesissa (Brasilia) ja General Rodriguezissa (Argentiina). Tuotantomäärät ovat moninkertaistuneet viimeisten vuosikymmenten aikana ollen nykyisin yli 100 000 moottoria vuodessa.

AGCO Powerin innovaatioiden myötä on moottoreiden palamisprosessia saatu huomattavasti parannettua, mikä on asiakkaille merkinnyt polttoainetaloudellisuuden lisääntymistä. Juha Tervala, AGCO Powerin toimitusjohtaja:, “Moottoriteknologian pioneerina tulemme edelleen investoimaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jotta voimme jatkossakin tarjota luotettavia ja kestäviä moottoreita vaativiin off-road –koneisiin. Tutkimme esimerkiksi aktiivisesti uusiutuvien polttoaineiden käyttömahdollisuuksia ja sähköisia ratkaisuja. Olemme sitoutuneita kehittämään parhaita mahdollisia moottoreita, jotka antavat asiakkaillemme mahdollisuuden alentaa kustannuksiaan.” 

Lue seuraavaksi