Uutiset

Yleinen

MF 5610 saavuttanut etelänavan

Uuvuttavan 2500 kilometrin matkan jälkeen Antarctica2 -retkikunta saapui MF 5610 traktorillaan etelänavalle tiistaina 9. päivä joulukuuta. Kaikki retkikunnan jäsenet ovat kunnossa, terveinä ja hyvillä mielin.

Retkikunnan miehistö ilmoitti: ”Klo 4.30 (CET) 9. joulukuuta, 17 päivän ja 2500 kilometrin jälkeen olemme puna-valkoraidallisella pylväällä, jossa on heijastava pallo päällä ja jota ympäröivät liput. Tämä on Etelä 90 – niin kaukana etelässä kuin kukaan ikinä voi mennä. Uskomatonta – etelänavalla on punainen Massey Ferguson traktori! Olemme kaikki hurmioituneita siitä, että pääsimme tänne ja ylpeitä päästessämme ottamaan kuvia traktorimme kanssa, joka ei koskaan antanut meille syytä epäillä, etteikö se selviytyisi haasteesta. Kiitos kaikille tuesta. ”

Antarctica2 -retkikunnan operaation tavoitteena on ajaa Massey Ferguson MF 5610 -maataloustraktorilla 5000 kilometrin edestakainen matka Etelämantereen rannikolta etelänavalle. Operaatio juontaa juurensa tutkimusmatkailija Sir Edmund Hillaryn saavutukseen, joka johti ensimmäisen koneellisen retkikunnan etelänavalle vuonna 1958 käyttäen Ferguson TE20 traktoreita.

Johtaessaan Antarctica2 –retkikunnan pääkuljettajan, Manon Ossevoortin, turvallisesti määränpäähän, MF 5610 on auttanut häntä täyttämään elinikäisen unelman ajaa traktorilla ”maailman loppuun”. Juhliakseen tätä hämmästyttävää saavutusta muiden tiimin jäsenten kanssa saapuessaan etelänavalle Manon halasi traktoria ja huudahti: ”Vau! Olen tehnyt sen! Mahtava tunne ja olen niin kiitollinen, että Massey Ferguson on tehnyt tämän mahdolliseksi. Se on ollut niin valtava unelma toteutettavaksi. On hienoa unelmoida, mutta nähdä ne toteutuneena on täysin ainutlaatuinen tunne. ”

38-vuotias näyttelijä ja teatterityöntekijä on jo ajanut traktoria 38000km kotoaan Alankomaista halki Euroopan ja Afrikan. Viimeinen etappi matkalla mahdollistui, kun Massey Ferguson ryhtyi sponsoroimaan häntä tavoitteen saavuttamisessa. Maatalousalan kumppaneiden tuella ja napa-miehistönsä avustuksella hän on voinut suorittaa tämän unelmamatkan.

Yhtenä ensimmäisenä tekonaan saavuttaessaan etelänavan, ”Traktorityttö” Manon rakensi lumiukon ja symbolisesti antoi sille kaikkien niiden ihmisten unelmat, jotka ovat olleet mukana hänen tarinassaan. ”Haluan ihmisten uskovan unelmiensa voimaan – tietävän, että sisulla ja päättäväisyydellä voit saavuttaa toiveita. Minulla oli näennäisesti mahdoton unelma ajaa traktorilla etelänavalle. Siihen täytyi vain uskoa. ”

Se oli uskomattoman haastava matka jäätä pitkin, joka vaati 17 päivää rankkaa ajamista. Tähän aikaan vuodesta olevan Etelämantereen jatkuvan päivänvalon avulla joukkue loi 30-tuntisia työpäiviä: he ajoivat MF 5610 -traktoria 23 tuntia tai enemmän, pysähtyen vain lyhyesti rutiinihuoltoa ja kuljettajan vaihtoa varten ennen jatkamista. Traktorin moottori on ollut käynnissä lähes tauotta siitä saakka kun retkikunta lähti liikkeelle 22. marraskuuta.

Ei ole yllättävää, että traktori ja joukkue on kokenut kovia rajuissa olosuhteissa. Massey Ferguson MF 5610 -traktorin ja joukkueen on täytynyt selvitä vaarallisista halkeamakentistä, jyrkistä nousuista, yli metrin korkeista kiintojää-aalloista, pehmeästä lumesta ja tuulen hyytävyysasteella -56 celsiusasteen lämpötilasta. Yhdessä vaiheessa massiivinen aurinko myrsky pimensi viestinnän. Traktori ja miehistö ovat joutuneet kovalle koetukselle näissä olosuhteissa. Molemmat ovat kuitenkin osoittaneet joustavuutta ja voittaneet äärimmäiset haasteet.

Richard Markwell, Massey Ferguson, EAME varapääjohtaja ja toimitusjohtaja kommentoi: ”Seurasimme tarkasti Antarctica2 –retkikunnan seikkailua jään ja yhden maailman kovimman maaston yli. Onnittelut koko tiimille! Tämä on suunnattoman ylpeä hetki Massey Fergusonille ja kaikille, jotka ovat tekemisissä meidän maatalouskoneidemme kanssa. Hyvänä esimerkkinä Massey Fergusonin suoraviivaisesta luotettavuudesta, meidän traktorilla oli työ tehtävänä ja se toteutti sen kaikin tavoin. Sinänsä Antarctica2 on myös muistutus maailmanlaajuiselle yleisölle uuden sukupolven viljelijöiden haasteista ja vahvoista, luotettavista laitteista, joita he tarvitsevat vastaaman maailman kasvavaan elintarvikkeiden kysyntään. Haasteista, jotka Massey Ferguson on sitoutunut auttamaan heitä voittamaan. ”

Päivän levon jälkeen, Antarctica2 joukkue pakkaa, kääntyy ympäri ja lähteä samaa reittiä takaisin Novo Runwaylle Etelämantereen rannikolle. He seuraavat tarkkaan tulemaansa reittiä, joka on nyt jääpeitteessä, minkä pitäisi nopeuttaa paluumatkaa. Hyvällä onnella, he voivat olla takaisin ennen joulua.

Lue seuraavaksi