Uutiset

Yleinen

Metso toimittaa biovoimalaitoksen automaation Hämeenkyrön Voima Oy:lle

Uuden voimalaitoksen polttoaineita ovat metsähake ja muut puuperäiset polttoaineet sekä täydentävänä polttoaineena turve. Laitos tuottaa sähköä ja prosessilämpöä M-real Kyron paperi- ja kartonkitehtaalle sekä sähköä ja kaukolämpöä Leppäkosken Sähkölle. Valmistuttuaan voimalaitos tuottaa sähköä 12 MW ja lämpöä 55 MW.

Toimitus sisältää Metso DNA -voimalaitosautomaatiojärjestelmän, johon on liitetty turva-automaatio, kenttäsuunnittelun sekä informaatio- ja raportointisovellukset.

”Tehdasalueella on jo ennestään Metson tekniikkaa ja näin kehitystyö, samoin kuin muukin yhteistyö jatkuu”, kertoo myyntijohtaja Heikki Mylläri Metsolta.

”Automaation korkea käytettävyys on voimalaitoksen ja tehdasalueen prosessien käynnin turvaamiseksi tärkeä asia, tästä meillä on entuudestaan hyvät kokemukset Metson osalta”, kertoo Hämeenkyrön Voima Oy:n projektipäällikkö Tero Siltanen.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa.

www.metso.com

Lue seuraavaksi