Uutiset

Yleinen

Merlon MTTS palkintoehdokkaana Simassa

Merlon osasto Sima 2013 -näyttelyssä.

Merlo osallistuu Sima 2015 -messuille Pariisissa ensi helmikuun lopulla. Esillä tulee olemaan koko mallistoa koskevia innovaatioita, jotka entisestään parantavat Merlon tuotteiden teknologista tasoa ja niiden tarjoamaa suorituskykyä. Messut ovat Merlolle erityisen kiinnostava tapahtuma, sillä turvallisuutta parantava Merlon poikittaisvakautusjärjestelmä (Merlo Transversal Stability System, MTSS) on nimetty palkintoehdokkaaksi (Sima International Award).

Uusi maatalousmallisto tuo markkinoille hyvin selvän viestin: turvallisuus, mukavuus ja pienempi kulutus, jotka ovat aina olleet Merlon tuotteiden perusarvoja, nousevat entistäkin keskeisemmiksi teknologialtaan johtavia nostoja logistiikkasovelluksia tarjoavan italialaisyhtiön tuotannossa.

Juuri turvallisuuden alalta Merlo on nimetty palkintoehdokkaaksi. Turvallisuus on aina ollut Merlolle keskeinen näkökohta. Nykyisessä Merlon kurottajamallistossa on varusteena MCDC (Merlo Dynamic Load Control), joka on pitkälle kehitetty ajoneuvon turvallisuudenhallintajärjestelmä. Tässä järjestelmässä yhdistyvät myös käyttöparametrien ohjauksen tunnistus, automaattinen kytketyn laitteen tunnistus, kuorman punnitus ja puomin nopeuden säätö suhteessa käytössä olevaan laitteeseen. Se on siis ratkaisu, joka ylittää reilusti EN15000-standardin vaatimukset.

Uusi MTSS-järjestelmä on saumattomasti yhdistetty MCDC-järjestelmään ja se on iso edistysaskel kurottajien turvallisuudessa. Tämä Merlon uusi tekniikka valvoo ja varmistaa ajoneuvon poikittaista vakautta ja parantaa siten entisestään Merlo-kurottajien turvallisuutta.

Ylensä kurottajien turvajärjestelmät on suunniteltu varmistamaan ainoastaan ajoneuvon pituussuuntaista vakautta. MTSS-järjestelmällä Merlo pyrkii varmistamaan kattavan turvallisuuden yhdistämällä pituus- ja poikkisuuntaisen vakauden hallinnan. Järjestelmän ytimen muodostaa elektroninen ohjausyksikkö, joka kykenee laskemaan koneen vakauskynnyksen tiedoista, jotka sille kerätään puomin geometriajärjestelmästä, punnitusjärjestelmästä, kytketyn laitteen tunnistuksesta sekä pituus- ja poikkisuuntaisen vakauden seurantajärjestelmästä.

Puomin geometrisen aseman, nostetun kuorman ja kytketyn laitteen perusteella järjestelmä ilmoittaa käyttäjälle turvallisen työalueen rajat. Tämän tiedon perusteella järjestelmä voi dynaamisesti laskea pituus- ja poikkisuuntaiset työskentelyalueen rajat, joiden puitteissa kurottajaa voi käyttää vakautta vaarantamatta.

Merlon innovaatiot messuosastolla

Merlon osasto keskittyy uusiin moduulimallistojen koneisiin: Turbofarmerin (TF) keskiraskaaseen ja raskaaseen mallistoon.

Uuteen Turbofarmereiden Heavy Duty -mallistoon kuuluvat TF45.11 ja TF50.8, joista on saatavana neljä versiota. Nämä ovat Turbofarmer-malliston lippulaivat – suunniteltu todella raskaisiin käyttökohteisiin. Niissä Merlon teknologia tarjoaa parastaan. Mallisto on tyyppihyväksytty maataloustraktoriksi ja sen hyväksytty vetopaino 20 tonnia. Uutta on myös CVTronic-vaihteisto.

Merlo tuo esittelyyn myös uuden keskiraskaan TF-malliston, joka on ollut myynnissä vasta muutaman kuukauden. Mallistoon kuuluvat TF 38.7, TF38.10 ja TF42.7, jotka on tähdätty markkinoiden ytimeen. Niiden uusi moduulirakenne tekee nästä esikuvia turvallisuudeltaan, mukavuudeltaan ja kulutukseltaan. Koko mallistossa on CVTronic-vaihteisto ja mekaaninen voiman ulosotto.

Koneille luvataan pienentä kulutusta, sillä EDP Top (Eco Power Drive Top) on vakiovarusteena näissä malleissa.

Lue seuraavaksi