Uutiset

Autot

Mercedes valmistautuu uuteen Sprinter-sukupolveen

Vuonna 1995 markkinoille talutetun ja useaan kertaan päivitetyn Mercedes-Benz Sprinterin tuotannon kerrotaan jatkuvan Saksassa myös seuraavan sukupolven yhteydessä. Mercedes-Benz kertoo tämän vuoksi investoivansa Saksassa sijaitsevien tehtaiden modernisointiin 450 miljoonaa euroa. Seuraavan sukupolven Sprinteriä tullaan nykymalliston tavoin valmistamaan Düsseldorfissa ja Ludwigsfeldessä.

”Tehtaillamme on erittäin osaava henkilökunta, jolla on vahvuutenaan ajoneuvovalmistuksessa tarvittavaa tietotaitoa usean vuosikymmenen ajalta. Tämä in yksi merkittävä syy, miksi nämä kaksi tehdasta saavat toimia Sprinter-tuotannon kulmakivinä myös jatkossa. Liki puolen miljardin euron investoinnilla varmistamme kilpailukykymme pitkälle tulevaisuuteen”, summa Mercedes-Benz pakettiautoliiketoiminnan johtaja Wolker Mornhinweg muistuttaen Sprinterin olevan jatkossa segmenttinsä ainoa Saksassa valmistettava auto.

Liki kahden vuosikymmenen ajan markkinoilla ollutta Sprinteriä on valmistettu noin 2,5 miljoonaa kappaletta ja niitä on toimitettu noin 130 eri maahan eri puolille maailmaa. Saksa on nyt suurin yksittäinen markkina-alue ennen Yhdysvaltoja, missä myytiin noin 23 000 Sprinteriä vuonna 2013.

Nykyisin kaikki Yhdysvaltoihin toimitettavat Sprinterit valmistetaan Saksassa, mutta toimitusaikojen lyhentämiseksi ja tullimaksujen alentamiseksi Mercedes-Benz on päättänyt aloittaa Sprinter-tuotannon myös Pohjois-Amerikassa. Korkeista tullimaksuista johtuen Saksassa valmistettavat ja täysin ajokuntoiset Sprinterit puretaan osittain ennen laivaamista Yhdysvaltoihin. Sanomattakin on selvää, että autojen purkaminen ja uudelleenkokoaminen nostaa autojen myyntihintaa Yhdysvalloissa.

Düsseldorfissa valmistetaan kuluvan vuoden aikana noin 150 000 Sprinteriä 6500 osaajan turvin. Ludwigsfelden tehtaan vuotuinen tuotantomäärä asettuu noin 50 000 auton tuntumaan. Sprinteriä valmistetaan nykyisin myös Argentiinassa, Kiinassa ja Venäjällä.

Mercedes-Benz valmistaa nykyisin myös Sprinterin sisarmallit, Volkswagen Carfterit. Volkswagen kertoi jo aiemmin aloittavansa vuoteen 2016 mennessä Crafterin seuraajan valmistuksen Puolaan rakennettavassa tehtaassa.               

Lue seuraavaksi