Uutiset

Yleinen

McCauley valmistaa Pohjois-Irlannissa laadukkaita ratkaisuja koneenkuljetukseen

McCauleyn tuotanto jakaantuu käytännössä kolmeen eri osa-alueeseen. Traktorilavetteihin, joka on ollut pitkään ns. ykköstuote, puoli- ja täysperävaunulavetteihin ja muihin tuotteisiin. Vaikka traktorilavetit ovat valmistusmääriltään edelleen suurin tuoteyksikkö, niin kuorma-autokäyttöön valmistuvat puoli- ja täysperävaunulavetit ovat nyt suurin yksikkö kun puhutaan liikevaihdosta. Muita tuotteita ovat mm. työkoneiden polttoaineen kuljetukseen suunnitellut peräkärryt ja muut erikoistuotteet.

Kaikkiaan Pohjois-Irlannissa Belfastin läheisyydessä olevalla tehtaalla valmistetaan hieman alle tuhat yksikköä vuosittain. Kappalemääräisesti tuotanto on ollut laskevaa, mutta samalla keskittyminen isompien lavettien valmistukseen on tuonut yli 20 prosentin liikevaihdon kasvun vuosittain. Myös vienti on kovassa kasvussa ja sen arvioidaan saavuttavan kahden miljoonan punnan rajan kuluvana vuonna, kun yrityksen koko liikevaihto on noin 7 miljoonaa puntaa.

Kaikkia tuotesarjoja valmistetaan perusversioina, mutta usein myös asiakkaiden toi-vomusten ja tarpeiden täyttäminen tekee niistä räätälöityjä malleja.
-Vientimme on kasvanut viime vuosina merkittävästi, sanoo McCauley Trailers Ltd:n omistaja Owen Kelly. Tanska, Ruotsi, Hollanti, Puola sekä Norja ovat Suomen ohella merkittäviä vientimaita. Niissä kaikissa meillä on jälleenmyyjä, jonka kautta olemme saaneet tai saamassa vahvan aseman. Tietenkin naapurimaa Irlanti on suurin vientikohde, mutta löytyy tuotteitamme myös USA:sta, kertoo Kelly. Honka Trading Oy on vastannut tuotteiden maahantuonnista Suomeen vajaan vuoden.

-Olemme varsin tyytyväisiä, kertovat Honka Trading Oy:n miehet Antti Forma ja Tomi Ylipaasto. Olemme myyneet kaikkiaan kolmisenkymmentä traktorilavettia ja asiakaspalaute on ollut hyvää. Pyrimme pitämään varastossa jatkuvasti 2- ja 3-akselisia traktorilavetteja ja tarkoituksena on aloittaa myös täysperävaunulavettien maahan-tuonti. Odotukset ovat korkealla, koska toimitusajat ovat McCauleylla huomattavasti lyhyemmät kuin monilla muilla alan toimijoilla.

Joustavuus, nopeus ja laatu

Joustavuus ja lyhyet toimitusajat ovat McCauleyn vahvuuksia. Erilaisia varuste- ja lisälaitevaihtoehtoja on kaikkiaan valikoimassa satoja. Ja lisää toivomuksia tulee asiakkailta jatkuvasti.

-Käymme kaikki tuotantoon tulevat asiakastilaukset yksityiskohtaisesti läpi tilaajien kanssa ennen valmistuksen aloittamista, kertoo McCauleyn myyntijohtaja Jonathan Hanna.
-Tuotekehityksemme panostaa aktiivisesti uusien koneenkuljetusperävaunujen valmistukseen. Vaikka tuotannossa on samoja ongelmia kuin Suomessa, eli osaavaa henkilökuntaa on vaikea löytää, niin toimitusajat on saatu pidettyä suhteellisen lyhyinä.
Perusmallin 2- ja 3-akseliset traktorilavetit valmistetaan muutaman kappaleen sarjoina ja vientiin menevät lähetetään suoraan kohdemaahan jälleenmyyjien tilausten mukaisesti. Toisinaan myös näihin perusversioihin on mahdollista saada muutoksia, mutta ne on syytä suunnitella hyvissä ajoin ennen ajateltua hankintaa.

Yhteensä noin 30 henkilön tuotantoryhmä on jaettu osastoihin, joiden vastuulla on eri osa-alueet tuotannossa. Näiden osastojen saumaton yhteistyö niin osastojen sisällä kuin niiden välillä, tekee tehtaan tuotannosta tehokkaan. Sen myös huomaa. Jokainen työvaihe on suunniteltu osaltaan nopeuttamaan myös seuraavaa työvaihetta.

-Kaikki tuotantovaiheet ovat osaltaan merkityksellisiä varsinkin kun pyrkimyksenämme on valmistaa tuote, joka saa asiakkaan tulemaan meille myös jatkossa, korostaa myyntijohtaja Jonathan Hanna. Voimme myös ylpeästi todeta monesti tässä onnistuneemme. Meillä on hyvin pitkiä asiakassuhteita, joiden avulla myös pystymme testaamaan uusia markkinoille tuotavia ratkaisuja, lisää Hanna. -Laadukkaat komponentit ja vahva alusta ovat asiat, joiden merkitys on asiakkaillemme iso. Sen jälkeen tulee kaikki muut ratkaisut, joiden on tarkoitus viimeistellä tuote.

Yksinkertaisen tehokasta laadunvalvontaa

Koska McCauley Trailers Ltd:n omistaja Owen Kelly haluaa olla varma tuotteidensa laadusta, viettää hän suurimman osan työpäivistään tehtaan tuotantotiloissa. Pyrkimyksenä ei ole ”hengittää työntekijöiden niskaan”, vaan luoda tekijöiden ympärille ilmapiiri, joka lisää heidän työn laatua ja arvostusta valmiita tuotteita kohtaan.

-Uskon että sillä on merkitystä, sanoo Kelly. Kaikki tämä tähtää osaltaan siihen, että saamme lisää uskollisia asiakkaita, joiden merkitys on iso kaikille tehtaassamme työskenteleville.

Laadukkaat osakomponentit kuten SAF ja Wabco sekä tarkka dokumentointi mahdollistavat tarvittaessa nopeat varaosatoimitukset kaikille McCauley perävaunuille. Suomessa Honka Trading Oy vastaa huolto- ja varaosapalveluista joustavasti ja nopeasti oman verkostonsa kautta.

McCauleyn tuotteisiin voi tutustua Suomessa maahantuojan Honka Trading Oy:n myyntipisteissä. Honkajoen lisäksi yrityksen omat toimipisteet löytyvät Tampereelta, Turusta, Vantaalta ja Porista. Jälleenmyyjät löytyvät lisäksi Oulusta ja Seinäjoelta.

Jussi Lehtonen

Lue seuraavaksi