Uutiset

Yleinen

Mattilan Koneasema Oy uusille omistajille

Aikoinaan Mattilan Koneaseman perustamisessa saakka mukana ollut yrittäjä Janne Pakarinen on liiketoimintakaupalla luopunut enemmistöosuudestaan helmikuun lopussa koneaseman toiminnasta ja mukaan ovat tulleet uudet yrittäjät Samuli Mustonen ja Esa Saukkonen. Samuli ja Esa ovat kotoisin samalta kylältä Liperistä.

Mattilan koneaseman töistä on vuosien varrella ollut moneen otteeseen juttua Urakointi Uutisissa. Oli ensimmäinen lieterekka, ruokohelven niitto taakseajona, säilörehukorjuuta, toinen Claasin ajosilppuri jne. Mattilan Koneasema on ollut monella tavalla tulevaisuuteen suuntautunut yritys aliurakoitsijaverkostoineen. Janne Pakarinen on tyytyväinen, että yritystoiminta jatkuu ja asiakkaat saavat tulevaisuudessakin työnsä tehdyksi.

– Olen pitkään jo odottanut, että pääsen kuljettajaksi ja konsultiksi, Janne nauraa

Janne on lupautunut olemaan ”keskushenkilö”, tukena ja kuljettajana seuraavat  kolme vuotta ja mahdollisesti pidempäänkin, joten työtkin jatkuvat pitkälti vanhaan malliin. Janne myi samalla kertaa myös kalustoaan; rehukorjuukalustosta ajosilppurin ja kombikoneen paalaamiseen ja käärintään. Lietevaunu ja yksi kuorma-auto vaihtoivat myös omistajaa.

Janne jatkaa lihakarjan pitoa maatilallaan ja urakointia jyrsimen kanssa. Jannella on toki omaa rehukalustoa vielä ja Jannea työllistää myös Mattila Marine Oy. Kuljettajankin töitä kyllä riittää, Janne pohtii.

Mattilan Koneasema jatkaa siis toimintaa kuten ennenkin, mutta osittain uusissa käsissä. Esalla ja Samulilla on molemmilla omaa karjaa. Rehua on jo aiemmin korjattu ajosilppurilla, joten rytmi on uusille yrittäjille tuttu. Urakointitöitä tehdään ensi kaudella omalla työvoimalla ja aliurakoitsijoiden kanssa.

Esa ja Samuli ovat tehneet tähänkin mennessä yhteistyötä keskenään rehukorjuussa ja kaudessa on aiemmin ollut 600-1000 hehtaarin korjuualat. Tarkoitus on ensi kasvukautena tehdä Mattilan Koneaseman aikaisempien asiakkaiden työt siten kuin sopimukset jatkuvat. Toisaalta uusiakin asiakkaita mahtuu mukaan, yhteyttä voi ottaa Janne Pakariseen.

Lue seuraavaksi