Uutiset

Yleinen

Massey Ferguson 8600 -sarja Suomeen

Uusi 8600 –sarja käsittää viisi mallia, joiden moottorin maksimitehot asettuvat välille 270 -370 hevosvoimaa. Vääntöarvot ovat kunnioitettavia lukuja alueella 1185 – 1540 Newtonmetriä. Tyyppimerkinnät ovat vastaavasti tasakymmenillä, välillä MF8650 – MF8690.

Sarjan esittelyn yhteydessä MF kirjasi historiaan kaksi mielenkiintoista merkintää. Suurimman pyöräohjatun traktorin tittelin 370 hevosvoimallaan, sekä ensimmäisenä traktorivalmistajana käyttöönotetun SCR –teknologian pakokaasupäästöjen hallinnassa. Molemmista meriiteistä on kiittäminen konserniin kuuluvaa nokialaista AGCO SISU Poweria, joka paremmin muistetaan vielä SisuDiesel –nimisenä.
Moottorin jälkeen voimalinja jatkuu saman konsernin Fendt 900 –sarjassa luotettavuutensa osoittaneella, portaattomalla voimansiirrolla ja perällä. Massikassa uutena ominaisuutena Dyna-VT –nimellä tunnetussa voimansiirrossa on DTM (Dynamic Tractor Management).
Kiteytettynä järjestelmä ohjaa moottorin ja voimansiirron yhteispeliä. Järjestelmä suurentaa voimansiirron välityssuhdetta ja optimoi moottorin kierrosnopeuden halutun ajonopeuden mukaiseksi. Tuloksena mahdollisimman alhaiset kierrosnopeudet ja pieni polttoaineen kulutus.
Muilta osin voimansiirron ominaisuudet ovat jo aiemmista Dyna-VT –malleista tuttuja. Nopeusalueita on kaksi ja valinnaisia ajotapoja neljä.

SCR –teknologia

Yksinkertaistaen SCR-lyhenne tarkoittaa kuorma-autoista tuttua AdBlue -urealiuoksen ruiskuttamista pakokaasujen joukkoon katalysaattorilla. Lisäaineen ja katalysaattorin käytön ansiosta, voidaan moottorissa palata tehon ja hyötysuhteen kannalta optimaaliseen palotapahtumaan, kun pakokaasut puhdistetaan erillisessä järjestelmässä matkalla pakoputkeen.
SCR –teknologian etuja ovat alhaisempi polttoaineen kulutus, lisääntynyt teho, moottoriöljyn käyttöiän pidentyminen ja puhtaammat pakokaasut. Parasta kaikessa on kuitenkin kustannusten aleneminen kaikille osapuolille.
Kun verrataan samoihin päästöarvoihin yltävään pakokaasujen kierrätysjärjestelmään, on yksinkertaisempaa SCR-teknologiaa käyttävä moottori edullisempi valmistaa ja käyttää. Ostajaa puhuttelevia etuja ovat huomattavasti lisäainekustannusta suurempi polttoaineenkulutuksen aleneminen ja edullisempi hankintahinta.

Helposti hallittavaa tekniikkaa

Hallintalaitteiden sijasta uuden sukupolven Massikoissa voitaisiin perustellusti puhua tietokonetermillä käyttöliittymästä. Käyttäjälle selkeästi ryhmiteltyjen nappuloiden taakse kätkeytyy useisiin traktorin toimintoihin vaikuttavia komentosarjoja. Kaikki työssä käytettävät toiminnot ovat erinomaisen hyvin käsillä ja asetusten muuttaminen onnistuu tarvittaessa helposti suojakansien alla olevilla säätimillä.
Uuden sukupolven Datatronic –päätelaite oikean käsinojan jatkeella, on saanut jo ulkoisestikin tarkastellen uusia ominaisuuksia. Näytön koko on kasvanut seitsemään tuumaan ja tiedonsiirtoa helpottamaan on kotelon sivuun asennettu SD –korttipaikka ja USB –portti. ISOBUS on laitteessa valmiina ja oikeaan lokasuojaan sijoitettuun pistokkeeseen voidaan kytkeä standardin mukaisia ohjaimia ja ohjausyksiköitä.
Vaaleasävyinen ohjaamo on kokonaan uusi. Ikkunapintaa on runsaasti nelipilarisen rakenteen ansiosta ja näkyväisyys on erinomainen joka suuntaan. Ohjaamon ilmanvaihdon tasaisuudesta huolehtivat poikkeuksellisesti myös lattiatasolle sijoitetut tuloilmasuulakkeet.

Kevättalvella Suomeen

Uuden mallisarjan valmistus aloitetaan vuoden 2009 alussa Massey Fergusonin Beauvais’n tehtaalla Pariisin pohjoispuolella. Suomeen ensimmäisiä koneita odotellaan kevättalvella.
Tampereelle saapuessaan Keskon miehillä oli takataskussaan jo ensimmäinen tilauspaperi sarjan traktorista. Massey Ferguson 8670 Dyna-VT –traktori lähtee vahvistamaan Nurmeksen traktorikantaa 320 hevosvoimallaan.
Lisätietoa MF –traktoreista saat traktorimyyjältäsi ja netistä osoitteesta www.k-maatalous.fi

Lue seuraavaksi