Uutiset

Yleinen

Mainos – Valitse oikea lainamuoto työkonehankintaasi

Maatalousyrittäjän lainantarve johtuu usein kaluston vanhentumisesta, rikkoutuessa tai uusista työkonehankinnoista. Eri tyyppisiä lainoja ja luottoja löytyy maatalouden tarpeisiin paljon, joten oikean lainatyypin valinta on erittäin tärkeää.

Työkonehankintoihin ei normaalisti kannata ottaa pienlainoja korkeilla koroilla, vaan eri pankeista nostettavat lainat ovat se edullisempi vaihtoehto. Tälle säännölle löytyy kuitenkin useita poikkeuksia.

Lainan hakeminen pankista on tuttu juttu maanviljelijöille ja muille maatalouskoneita hankkiville ja monet pankit tarjoavatkin erityisiä lainapalveluja näiden asiakkaiden tarpeisiin.

Moni ei kuitenkaan ole perillä muista vaihtoehdoista lainamarkkinoilla, erityisesti pienempien ostosten ja lyhytaikaisten lainojen kohdalla. Pikavipeistä puhutaan mediassa paljon, mutta muut pienlainat jäävät vähemmälle huomiolle. Verkosta saatavat pienlainat ovat useisiin lyhyen aikavälin rahoitustarpeisiin sopiva ratkaisu. Siinä missä pankkilainat ja luotot vievät aikaa, vaivaa ja paperityötä vakuuksien lisäksi, ovat pienlainat vaivattomia nostaa.

Matchbanker on lainavertailupalvelu, jonka kautta on mahdollista hakea ja verrata tietoa eri lainanantajien ehdoista ja kustannuksista nopeasti ja helposti. Vain saamalla selkeän yleiskuvan lainamarkkinoista voit tehdä vastuullisen päätöksen lainan hakemisesta. Hae pikavippi tai kulutusluotto Matchbankerilla, kilpailuttaminen ei maksa mitään ja voit hakea lainaa täysin samoin ehdoin kuin suoraa lainantarjoajan sivuille siirtymällä.

Verkosta nostettavat lainat sopivat erityisesti lisärahoitukseksi jo valmiina olevalle pääomalle tai pienempien koneiden hankintaan, jotka voi maksaa takaisin muutaman kuukauden sisällä. Tällöin pienlainojen helppo saatavuus säästää aikaa ja vaivaa, jotka ovat molemmat rahanarvoisia asioita itsessään.

Perinteiset pankkilainat eivät siis ole ainoa ratkaisu suurempien lainojenkaan kohdalla. Rahoituspalvelut kannattaa kilpailuttaa verkon kautta ja jo pienellä työpanoksella voit säästää useita satoja euroja korkokuluissa, kun et valitse ensimmäistä tarjottua lainaa.

Osamaksu ja leasing
Osamaksulla hankitut maatalouskoneet ovat monien muiden työkoneiden tapaan yksi tavallisimmista tavoista hankkia kalliita laitteita omiin tai yrityksen tarpeisiin. Osamaksut ja lainat eivät juurikaan eroa toisistaan perusteiltaan ja näitä termejä käytetään usein keskenään vaihtelevasti.

Osamaksu lainarahan muotona on yksi joustavimmista ja helpoimmista tavoista rahoittaa suuria ostoksia. Pankit ja muut lainantarjoajat ovat usein erittäin joustavia tämän kaltaisen luoton takaisinmaksussa ja osamaksuista voidaan tehdä sopimuksen mukaan asiakkaalle sopivin rahoituspaketti. Työkone investoinnit hoituvatkin yleisesti eri kokoisilla osamaksuilla.

Vaihtokoneita vaihtokaupassa
Aina ei tarvitse ostaa tai vuokrata uutta konetta pihatöihin, jos vaihdossa saa vähän käytetyn koneen. Tällöin rahoituksen tarve jää myös normaalia pienemmäksi. Edullisten käytettyjen laitteiden ja vaihtokoneiden hankinnassa pienlainat voivat rahoittaa jopa koko hankinnan.

Jos rahoituksen tarve on pieni ja aikataulu kireä, ovat verkosta nostettavat pikalainat varteenotettava vaihtoehto. Lainaa tarvittaessa nopeus ja helppous kasvattavat arvoaan sitä enemmän, mitä pienempi rahan tarve on.

Lainaa hakiessa on hyvä muistaa, että korot eivät ole lainojen ainoa kuluerä. Päätös käytetyn ajan, vaivan ja korkojen välillä on lopulta erittäin henkilökohtainen, eikä siihen voi vastata kukaan muu kuin lainanottaja itse. Onko parempi käyttää enemmän aikaa lainan hakemiseen vai maksaa enemmän koroissa? Sinä päätät.

Artikkeli on Matchbankerin tuottamaa kaupallista sisältöä.

Lue seuraavaksi