Uutiset

Työkoneet

Mainos – Pikalainat voivat olla osa työkonehankintojen rahoitusta

Kaluston vanheneminen, rikkoutuminen tai uudet työkonehankinnat voivat luoda pienyrittäjälle kiireellisen lainantarpeen. Myös pienyritykset voivat käyttää pikalainapalveluita, mutta tarjonnan laajuudesta johtuen oikean lainapäätöksen tekeminen ei ole helppoa.

Suurempia työkonehankintoja ei ole mielekästä rahoittaa pienlainoilla, sillä pikalainojen korot ovat usein huomattavasti perinteistä pankkilainaa korkeammat. Pikalaina on kuitenkin hyvä vaihtoehto jos lainattava rahasumma on saatava nopeasti ja ilman vakuuksia.

Moni ei kuitenkaan ole perillä Suomessa tällä hetkellä tarjottavista lainoista, erityisesti pienempien ostosten ja lyhytaikaisten lainojen kohdalla. Verkosta haettavat pienlainat ovat sopiva ratkaisu useisiin lyhyen aikavälin rahoitustarpeisiin. Siinä missä pankkilainat ja luotot vievät aikaa, vaivaa ja paperityötä vakuuksien lisäksi, ovat pienlainat vaivattomia ja nopeita nostaa.

Perinteisiltä pankeilta lainan haku voi olla aikaa vievää ja tarvitset vakuuden tai takaajan. Tähän tilanteeseen verkosta nostettavat lainat sopivat erityisesti lisärahoitukseksi jo valmiina olevalle pääomalle tai pienempien koneiden hankintaan, jonka voi maksaa takaisin muutaman kuukauden sisällä. Tällöin pienlainojen helppo saatavuus säästää aikaa ja vaivaa, jotka ovat molemmat rahanarvoisia asioita itsessään. 

Lainaa-helposti.fi -vertailupalvelun avulla voit hakea lainaa heti. Voit kilpailuttaa ja verrata tietoja eri lainoittajien ehdoista ja lainakustannuksista nopeasti ja helposti. Samalla saat selkeän yleiskuvan Suomen lainamarkkinoista ja voit tehdä vastuullisen päätöksen lainan hakemisesta. Hakemalla lisärahoituksen Lainaa-helposti -sivulta, kilpailutat ilmaiseksi lainat ja haet lainaa täysin samoin ehdoin kuin suoraan lainantarjoajan sivuille siirtymällä. 

Perinteiset pankkilainat eivät siis ole ainoa ratkaisu suurempienkaan lainojen kohdalla. Rahoituspalvelut kannattaa kilpailuttaa verkossa ja jo pienellä työpanoksella säästät useita satoja euroja lainakuluissa.

Lainan osamaksu ja leasing vaihtoehto

Osamaksut ja lainat eivät juurikaan eroa toisistaan ja nämä kaksi rahoitusmuotoa ovatkin yleisimmät tavat hankkia rahaa suurempiin laitehankintoihin. Maksamalla työkonehankinnan osamaksulla, vältyt suurelta kertasuoritukselta, joka saattaisi vaikuttaa päivittäisiin raha-asioihin.

Pidä mielessä, että uuden laitteen ostaminen ei aina ole ainoa vaihtoehto. Voit myös vuokrata tai vaihtaa vanhan laitteen uuteen, jolloin maksat vain välirahan. Tällöin rahoituksen tarve jää myös normaalia pienemmäksi. Edullisten käytettyjen laitteiden ja vaihtokoneiden hankinnassa pienlainat voivat rahoittaa jopa koko hankinnan. Etsimällä netistä käytettyä kalustoa voit säästää tuhansia euroja ja samalla lainattava pääoma jää pienemmäksi.

Jos rahoituksen tarve on pieni ja aikataulu kireä, ovat verkosta nostettavat pikalainat varteenotettava vaihtoehto. Kiireessä nopeus ja helppous ovat avainasemassa, erityisesti mikäli tarvittava lainamäärä on suhteellisen pieni.

Hakiessasi lainaa on hyvä miettiä, että onko parempi käyttää enemmän aikaa lainan hakemiseen vai maksaa enemmän koroissa? Sinä päätät.

Artikkeli on Lainaa helposti -vertailupalvelun tuottamaa kaupallista sisältöä.​

Lue seuraavaksi