Uutiset

Yleinen

Magni RTH 5.35 -teleskooppikurottaja Leinolift Oy:lle

Magni julkisti syksyllä 2014 ympäripyörivän teleskooppikurottajan maailman suurimmalla työskentelykorkeudella. Viime viikolla Konekesko luovutti Suomen ensimmäisen kyseisen mallin koneen Leinolift Oy:n käyttöön. RTH 5.35 tarjoaa 2,2 tonnin kantavuuden 35 metrin työskentelykorkeudessa. Toinen merkittävä ominaisuus on kompakti koko: rungon pituus on vain 15 cm pidempi kuin RTH 5.30 –mallissa.

Magni RTH 5.35 on maailman suurimmalla nostokorkeudella varustettu ympäripyörivä teleskooppikurottaja ja se herättänyt suurta mielenkiintoa asiakkaiden keskuudessa uusien innovaatioidensa sekä asiakaslähtöisten uudistusten erinomaisen toteutuksen ansiosta. Konekeskon Esa Väänänen luovutti Suomen ensimmäisen Magni RTH 5.35 ympäripyörivän teleskooppikurottajan Leinolift Oy:lle viime viikolla. Leinoliftin kone varustettiin mm. jibillä, levitettävällä miehistökorilla, radiohallinnalla sekä vinssijibillä.

Magni RTH 5.35 -teleskooppikurottajassa on 170 kW/230 hv Euro 4 Final –päästönormit täyttävä Mercedes-moottori, 125 cc Bosch Rexroth hydraulinen pumppu ja 150 cc Bosch -hydrostaattimoottori. Ohjaamo on siirretty eteenpäin vasemman etupyörän päälle, mikä mahdollistaa entistä paremman näkyvyyden työtehtävissä ja maksimaalisen turvallisuuden tieliikenteessä. Koneen puomi koostuu kuudesta osasta ja kahdesta jatkosylinteristä, jotka on sijoitettu puomin ulkopuolelle. Tämä mahdollistaa letkujen ja putkien sijoittamisen puomin sisälle sekä antaa niille enemmän tilaa liikkua puomia liikuteltaessa.

Uusi ominaisuus on myös puomin hallintaohjelmisto:  ensimmäiset neljä jatko-osaa aktivoidaan puomin yläpuolella sijaitsevalla sylinterillä ja ne liikkuvat proportionaalisesti. Viidettä jatko-osaa, joka on suurempi ja raskaampi, hallinnoidaan toisella sylinterillä joka on puomin alapuolella ja se toimii suhteessa puomin kulmaan – mitä suuremmaksi kulma kasvaa, sitä enemmän jatko-osa pitenee. Toiminnan periaate on kehitetty säilyttämään hyvä nostokyky laajalla vaakasuoralla ulottuvuudella. Muuten viidennen elementin painavuus vähentäisi koneen nostokykyä liikaa; sen sijaan, paino pysyy lähellä koneen keskipistettä.

Leinolift Oy on vuonna 2006 perustettu henkilönostimien vuokraukseen sekä nosto- ja kuljetuspalveluihin keskittynyt yritys. Leinolift Oy on toimivan johdon omistama yritys. Liikevaihto oli 7/2014 päättyneellä tilikaudella noin 5,8 milj. euroa. Yrityksessä työskentelee reilut 30 henkilöä. Yrityksen ensisijaisena toiminta-alueena on Etelä-Suomi, mutta yritys palvelee asiakkaitaan erilaisissa nostotarpeissa laajemminkin koko maan alueella.

Lue seuraavaksi