Uutiset

Yleinen

Maatilat kehittyvät Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt vuoden 2014 aikana maatilojen investointitukiin yhteensä 33,4 miljoonaa euroa. Hakemuksia on ollut tavanomainen määrä aikaisempiin vuosiin verrattuna ja päätökset on tehty jo 281 hakijalle.

Euromääräisesti eniten rahaa on myönnetty tilanpidon aloittamiseen; avustuksina 2,2 miljoonaa euroa ja korkotukilainana 8,6 miljoonaa euroa, yhteensä 10,8 miljoonaa euroa. Summa jakautuu 67 hakijalle. Toiseksi eniten rahaa on myönnetty lypsykarjanavetoiden investointeihin, yhteensä 8,3 miljoonaa euroa. Myös lihakarjanavetoiden ja rehuvarastojen kehittämiseen on myönnetty merkittävästi rahoitusta.

Tehdyt rahoitustukipäätökset 22.10.2014

Hakujakso 1.9.-17.10.2014

Vuoden viimeinen maatilojen investointituen hakuaika päättyi 17.10.2014. Hakemuksia tuli lähes sata. Rahoitusta haettiin yhteensä 16,7 miljoonaa euroa. Päätökset näihin investointitukiin tehdään vuoden loppuun mennessä.

Lakia maatalouden rakennetuista ollaan uudistamassa ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan sitten, kun asiat ovat varmistuneet. Vielä on epäselvää, koska uuden ohjelmakauden hakemuksia voidaan ottaa vastaan.

”Yksi merkittävä muutos on, että tilojen sukupolvenvaihdosta koskevat hakemukset on laitettava vireille luonnosluovutuskirjalla”, kertoo rahoituspäällikkö Laila Luoma Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. Lisäksi jatkossa, kun uusi laki ja asetus on hyväksytty, niin kaikki rahoitustukihakemukset päätetään valintamenettelyn kautta.

Lue seuraavaksi