Uutiset

Yleinen

Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavola Oy – kuormaa STARK-korkeakippaavilla kauhoilla

Pyöräkuormaajankuljettaja Markku Saari esitteli kuinka korkealta kippaava viiden kuution Stark-kauha toimii hakkeenkuormauksessa. Uudella Hyundai HL 757-9 -pyöräkuormaajalla kippauskorkeus on huomattavasti korkeampi kuin useimmilla merkeillä samassa kokoluokassa.

 

Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavola Oy on perustettu 1996 ja sen omistaja sekä toimitusjohtaja on Heikki Paavola. Työntekijöitä yrityksessä on parikymmentä ja kalustoa kaikkiaan: 10 kaivukonetta kokoluokassa 5-21 tonnia, 7 kuorma-autoa, 1 dumpperi ja 4 pyöräkuormaajaa. Karanojan jätteenkäsittelylaitoksella, joka on pinta-alaltaan noin 30 hehtaaria, Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavola Oy tekee kaikkea mahdollista kaatopaikan perustustöistä, jätteenkäsittelystä ja kuormaksesta aina lumenauraukseen ja kiinteistöhuoltoon.

Yrityksen suurin työllistäjä, Kiertokapula Oy on vuonna 1993 perustettu 12 kunnan omistama jätteidenkäsittely-yhtiö. Yrityksen liikevaihto vuonna 2009 oli 18 M€ ja henkilöstön määrä 50. Sen toimialueella asuu noin 320 000 asukasta. Kotitalouksia on noin 148 000 ja yrityksiä yli 9 000 kpl.

Kiertokapula Oy:n jätteidenkäsittelyalueet ovat Hämeenlinnassa sijaitseva Karanojan jätteidenkäsittelyalue, Hyvinkäällä sijaitseva Kapulan jätteidenkäsittelyalue, Järvenpäässä sijaitseva Puolimatkan jätteidenkäsittelyalue sekä Valkeakoskella sijaitseva Lumikorven jätteidenkäsittelyalue.

STARK-korkeakippaavat kauhat

Viime vuoden loppupuolella Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavola Oy:n Heikki Paavola hankki kolmeen pyöräkuormaajaansa viiden kuution Stark KKK 5000 –korkeakippaavat kauhat, joiden kippauskulma on 92 astetta, leveys 2,8 metriä ja paino 1750 kg. Se, miksi Paavola hankki juuri Stark-kauhat, johtui niiden oikeasta hinta/laatu-suhteesta ja lujuudesta, sillä ne näyttävät jo päällepäin kovaan käyttöön tehdyiltä. ”Kauhat ovat olleetkin päivittäin käytössä, lähinnä hakkeen, pienmetallin ja lasin kuormauksessa korkeisiin täysperävaunuyhdistelmiin ja hyvin ovat toimineet”, kertoi Heikki Paavola. Osuutensa kauppaan oli varmasti tutulla konemyyjällä, Antero Niemelällä.

Muitakin Stark-tuotteita Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavola Oy:lle on hankittu viime vuoden aikana. Tällaisia ovat muun muassa lumenauraukseen hankittu Stark-nivelaura NL 3600, jonka minimileveys on 2950 mm, siiven korkeus 1100 mm ja paino tasan 1000 kiloa. Toinen hankinta on asfalttialueiden puhtaanapitoon hankittu Stark-kauhaharja KAH 2500 S, jonka työleveys on 2,5 m ja paino 1100 kg.

 

Lametal Oy:n STARK-työlaitteilla pitkät perinteet

Stark –tuotteet ovat saaneet alkunsa 1980 –luvun alkupuolella, jolloin niiden kehityksen ja valmistuksen aloitti PK – Peltosalmi Oy, jonka omistajina olivat muun muassa Sarvelan veljekset. He olivat aloittaneet työlaitteiden valmistuksen jo 1960 –luvulla Peltosalmen konepajalla, josta on kehittynyt nykyinen Farmi Forest Oy.

Ensimmäinen Stark –tuote oli traktorin etunostolaite, joka sai pian seurakseen puskulevyn, avoharjan ja alueauran. Vuonna 1987 tuoteoikeudet siirtyivät Lapinlahden Metallityölle, joka myöhemmin muutti nimensä Lametal Oy:ksi. 1990 –luvulla tuotevalikoima laajentui käsittämään myös nivelaurat, keräävät harjakoneet, hiekoittimet ja siipilumikauhat.

Tänä päivänä Lametal Oy keskittyy kehittämään, valmistamaan ja markkinoimaan Stark –työlaitteita kiinteistönhoitokoneisiin, traktoreihin ja pyöräkuormaajiin. Yritys toimii Lapinlahdella erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, 60 kilometriä Kuopiosta pohjoiseen.

Uusimpia Lametal Oy:n tuotteita ovat ammattilaiskäyttöön suunnitellut perävaunut, vedettävät hiekoittimet ja kaivukoneen kauhat.

www.lametal.fi

Miika Nyrö

 

 

 

Lue seuraavaksi